Zemljotresi u Srbiji, treso se i Niš - Građani uplašeni

Izvor: Niški portal | 26-Nov-2019 | 14:59

U 10.20 časova osetio se još jedan potres širom Srbije, javljaju građani. Ovo je četvrti put da se zemljotres osetio u Srbiji! 

Snažan zemljotres koji je u ranim jutranjim časovima pogodio Albaniju, osetio se i u Nišu.

-Dobro se i Niš tresao, napisao je na Tviteru jedan korisnik.

Uglavnom su podrhtavanje osetili oni koji žive na višim spratovima i koji su u tom trenutku bili budni, a mnoge je i probudio.

- Probudilo me je ljuljanje kreveta napred-nazad. Iako nije bilo jako, opet je bilo dovoljno da me probudi – kaže za "Blic" Nišlijka Milica P.

Blago podrhtavanje osetili su kažu i pojedini građani na područiju Topličkog okruga, zvanične potvrde za taj okrug ipak nema.

O zemljotresu se povela priča i na društvenim mrežama. Neki koji su tada bili budni kažu da se osetilo jako podrhtavanje.

- Bila sam budna i odjednom je počelo da se trese. Kako živim na osmom spratu, baš nas je prodrmalo, decu su istrčala iz sobe sa pitanjem: "Mama šta je to?" jer ih je probudilo ljuljanje - priča Nišlijka K. D.

Prema izveštajima, Albaniju je pogodilo dvadesetak zemljotresa, onaj poslednji koji se dogodio posle 7 časova, Nišlije kažu da se poslednji nije osetio.

Podsetimo, najmanje šestoro ljudi je poginulo, a 300 povređeno u snažnim zemljotresima koji je jutros pogodili Albaniju.  Dva snažna zemljotresa jačine 6,4 i 6,5 stepeni po Rihteru, u razmaku od tri sata, pogodila su Albaniju, a jačina potresa se osetila i u regionu.

Serija zemljotresa nastavljena je i u regionu, pa je prema poslednjim informacijama zemljotres jačine 5.2 po Rihteru pogodio je BiH u 10:19 sati. Sarajevo se poprilično treslo, a potres se osetio i u Zenici, Konjicu, Jablanici, Goraždu, Banjoj Luci.

Komentari
0
Pošalji komentar
uJQ 5S2
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: