Svaka čast: 119 žena dale krv kako bi spasile nečije živote

Izvor: Niški portal | 09-Jan-2020 | 07:39

U saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša, Crveni krst u Prokuplju, tokom 2019. godine, organizovao je 30 akcija dobrovoljnog davanja krvi, od kojih šest u prostorijama Elektrodistribucije. U ovim akcijama, prikupljene su 1.064 jedinice krvi. Svoju dragocenu tečnost, tada je po prvi put dalo 146 naših sugrađana i 119 žena.

-Naši sugrađani na razne načine pokazuju humanost. Dati svoju krv, da bi se nekome spasio život je nešto najhumanije što jedan zdrav čovek može da učini, izjavio je sekretar Crvenog krsta u Prokuplju Dragan Subotić i dodao da su svoj doprinos u akcijama dali volonteri i zaposleni u Domu kulture.

Najviše davalaca krvi odazvalo se u 22. akciji, koja je organizovana 23. septembra, kada su 62 osobe dale svoju dragocenu tečnost. Nešto slabiji odziv zabeležen je tokom letnjih meseci, kada je sezona godišnjih odmora.

Svoju dragocenu tečnost tokom prošle godine dali su učenici završnih razreda srednjih škola, radnici mnogih preduzeća, studenti, sportisti.

Da bi promovisali dobrovoljno davalaštvo krvi, volonteri organizacije obilazili su učenike završnih razreda srednjih prokupačkih škola i govorili o značaju akcija koje organizuje Crveni krst.

Subotić se zahvalio svim Prokupčanima koji su izdvojili vreme, kako bi dali svoju krv, koja nekome znači život.

-Prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi, održaće se 13. januara u prostorijama Doma kulture, zaključio je Dragan Subotić.

Komentari
0
Pošalji komentar
jly ylw
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: