Pobeda u doba korone - InnoEnergy obezbedio finansiranje za inovativne startape, mala i srednja preduzeća

Izvor: Niški portal | 08-Apr-2020 | 19:59
Srpsko finale PowerUp! takmičenja ovog puta online
 
Srpsko izdanje PowerUp! takmičenja, namenjenog startapima, malim i srednjim preduzećima i kompanijama, koje se bave inovacijama u oblasti energije, a koje se sprovodi u organizaciji lokalnog partnera Startita i EIT InnoEnergy-a koji je pokretač održive evropske energetske transformacije, održaće se 27. aprila putem online platforme. Bez obzira na trenutnu situaciju izazvanu COVID-om 19, organizatori su se brzo organizovali kako bi se program za ubrzanje i razvoj poslovanja – PowerUp! održao. Timovi iz Srbije, kao i ostatka Evrope, imaće priliku da se takmiče za nacionalnu titulu „Startap godine“, ali i da osvoje finansijske nagrade u vrednosti do 65.000 evra i ostale vredne nagrade ključnih partnera kao što su Amazon Web Services, Revolut ili SpeedUp Group.
 
 
Ovogodišnji rekordni broj prijava i loša ekonomska situacija, pokazatelj su da je kompanijama u razvoju i startapima neophodna dodatna podrška kako bi se stabilizovali i razvijali.
Takmičenje nudi mogućnost višemilionskog ulaganja u inovativne poduhvate, kao i pridruživanje EIT InnoEnergy mreži. Kompanije će dobiti razne vrste podrške kao što su unapređenje i razvoj proizvoda, pilot projekti, strategije komercijalizacije, mogućnost širenja na međunarodno tržište i dalje mogućnosti finansiranja.
Do krajnjeg roka, 10. marta, za EIT InnoEnergy PowerUp! takmičenje prijavilo se 425 kompanija u razvoju iz 24 zemlje Centralne i Istočne Evrope.
 
„Morali smo da donesemo odluku da li želimo da nastavimo sa našim događajem uprkos evropskim merama koje imaju za cilj suzbijanje virusa COVID-19“, istakao je Jakub Miler, generalni direktor InnoEnergy-a za Centralnu Evropu.
„Odlučili smo da nastavimo jer sve radimo online na siguran i odgovoran način. Želimo da nastavimo da podržavamo inovativne poduhvate kako bismo im pomogli da opstanu, razvijaju se i napreduju u vreme kada je ekonomska situacija prilično loša. Mnogi kanali i izvori finansiranja za kompanije u razvoju će nestati, ali uz podršku Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju nastavljamo da im pružamo novčanu pomoć, znanje i partnerstvo.“
Odluka o vremenu i mestu međunarodnog velikog finala biće određena u narednim nedeljama, u zavisnosti od državnih ograničenja za događaje u regionu.
 
 
 
O kompaniji InnoEnergy
InnoEnergy je evropski pokretač inovacija u oblasti održive energije.
Pružamo podršku i investiramo u inovacije u svakom stadijumu razvoja – od učionice do krajnjeg potrošača. Uz pomoć naše mreže partnera, gradimo veze širom Evropa, spajajući investitore i industriju, diplomce i poslodavce, istraživače i preduzetnike, kompanije i tržišta.
Kompanija InnoEnergy osnovana je 2010. i ima podršku Evropskog Instituta za Inovacije i Tehnologiju (EIT).
Komentari
0
Pošalji komentar
rYN CE0
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: