Otvoren "Medijanin božićni kutak" kod Sabornog hrama (Foto)

Izvor: Niški portal | 10-Jan-2020 | 09:32

U organizaciji Gradske opštine Medijana, sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Vladike niškog Arsenija, počeo je ovogodišnji „Medijanin božićni kutak", sa ciljem da se produži vreme novogodišnjih i božićnih  praznika.

Na manifestaciji prvi put učestvuje Udruženje ZOO planet iz Niša, pa najmlađi imaju priliku da se druže sa zanimljivim životinjama. Ovogodišnji „Medijanin božićni kutak" počeo je vatrometom i narodnim igrama KUD „Abrašević".Cilj  je dočaravanje božićnog duha i negovanje tradicionalnih običaja. Manifestacija će trajati do nedelje, 12. januara u vremenu od 11 do 18 sati, na potezu Prijezdina ulica, Trg 14. oktobar i deo oko Sabornog hrama.

Kako je planirano završiće ga tradicionalnom dočekom pravoslavne Nove godine i nastupom Alena Ademovića, Nišlije, bivšeg frontmena grupe Miligram i člana orkestra Gorana Bregovića.  

 

 Predviđeno je da koncert u ponedeljak, 13. januara počne u 21 sat, nastupom grupe „Toca i bend". Ademović sa pratećim bendom na binu izlazi u 22 sata i 30 minuta, sve do pola sata iza ponoći. Tradicionalno u ponoć, dolazak nove godine po Julijanskom kalendaru označiće vatromet. Apel je građanima da na doček ne donose pirotehnička sredstva, kako bi se izbegle neprijatne i opasne situacije.

Gradska opština Medijana tradicionalno organizuje besplatan doček srpske Nove godine u Svetosavskom parku, uz više hiljada građana iz Niša i juga Srbije.

Komentari
0
Pošalji komentar
icx fFT
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: