Vulin: Želimo da svi Srbi budu sigurni, mirni i zaštićeni (foto, video)

Izvor: Niški portal | 08-Jan-2020 | 10:41

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, koji je Božić proveo s pripadnicima Vojske Srbije u bazi Trmka u Kopnenoj zoni bezbednosti prema Kosovu kod Kuršumlije, izjavio je da Srbija želi da svi Srbi, gde god da žive, budu sigurni, mirni i zaštićeni.

- U ime pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, svima koji praznik Hristovog rođenja danas praznuju čestitam praznik i želim da ga provedu sa svojim porodicama, da razmišljaju o svojoj Srbiji, budu mirni, srećni, zadovoljni, da žive u sigurnoj i stabilnoj zemlji, rekao je Vulin.Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, on istakao da danas, na veliki praznik treba da mislimo i na naše sunarodnike, na Srbe na Kosovu i Metohiji, na Srbe u Republici Srpskoj, u Hrvatskoj, treba da mislimo na Srbe u Crnoj Gori, na njihovu borbu za pravo da veruju u svog Boga, da obilaze svoju crkvu, govore svojim jezikom, da pišu svojim pismom.

- Kako god se budu odnosili prema Srbima, tako se odnose i prema Srbiji. Kako se odnose prema našoj ćirilici i našoj crkvi, tako se odnose i prema svakom od nas. Država Srbija u ove praznične dane šalje poruku mira, želi slogu, jedinstvo, ali iznad svega želi da svi Srbi, bez obzira gde žive budu sigurni, mirni, zaštićeni i da ne budu jedini narod u Evropi, jedini narod na svetu, koji mora da se bori za svoje pravo da govori svojim jezikom, piše svojim pismom i da se moli u svojim crkvama, rekao je Vulin.On je istakao da "Srbi zaslužuju da se na njih odnose ljudska prava kao i na svaki drugi narod, i ne zaslužuju da se bore za ono što sami u svojoj zemlji daju svakome sa zadovoljstvom i na ponos.

- Želim da mislimo na sve Srbe, želim da mislimo na sve ljude, želim danas da budemo jedinstveni, složni, želim da se okupimo oko svog naroda i sačuvamo svoju zemlju, svoju Srbiju, jedinu i voljenu, poručio je ministar Vulin.

Komentari
0
Pošalji komentar
7Ve QGK
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: