Bez plaćanja vrtića ako deca ne dolaze

Izvor: Niški portal | 16-May-2020 | 11:19

Gradsko veće u Prokuplju, donelo je odluku da roditelji, čija deca u ovom periodu ne pohađaju vrtić, neće imati obavezu da plate naknadu za boravak.

Od 11. maja u Predškolskoj ustanovi „Neven", tačnije u objektima „Biseri" i „Bajka" u Prokuplju boravi petnestoro dece, čiji roditelji moraju da budu na svojim radnim mestima. 

Roditelji dece koja su ostala kod kuće, ne moraju da brinu za mesta svojih mališana, jer će ih ona sačekati, kad se budu stvorili uslovi za njihov povratak.

Za prijem dece u vrtiće u ovom vremenskom periodu, roditelji su morali da dostave potvrdu poslodavca da je njihovo prisustvo na poslu neophodno, kao i lekarsko uverenje, koje se dostavlja pri redovnom upisu deteta u vrtić.

Predškolska ustanova „Neven" je nabavila kompletnu zaštitnu opremu za sve zaposlene, kako bi se obezbedila maksimalna zaštita od infekcije i ispoštovale sve mere predostrožnosti.

Inače, objekte ove ustanove, pohađa oko 700 mališana, koji su i tokom vanrednog stanja bili aktivni putem viber grupe, gde su svakodnevno u kontaktu sa vaspitačicama, pohađali predviđeni nastavni program.

Komentari
0
Pošalji komentar
D7d XP8
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: