PRVI IZLEČENI NAPUSTILI HALU ČAIR

Izvor: Niški portal | 18-Apr-2020 | 12:13

Grupa od 21 pacijenta napustila je privremenu bolnicu u hali Čair. Nakon dva negativna testa na prisustvo virusa Covid-19 najpre su, juče popodne, otpuštena dva, a sinoć oko 23 časa još 19 pacijenata otišlo je svojim domovima.

''Evo konačno lepih i pozitivnih vesti iz Niša.  Ono što nas raduje je i najava lekara da će danas kući otići još oko 30 izlečenih, i nadamo se da će narednih dana biti sve više testiranih i otpuštenih i iz drugih privremenih bolnica u Nišu'', rekao je gradonačelnik Darko Bulatović.

Otpušteni pacijenti prebačeni su vozilima Hitne pomoći do svojih kuća,  ispraćeni aplauzima  sa prozora i terasa hotela Centroturist u kome je takođe smešten još jedan broj pacijenata pozitivnih na korona virus.

''Koristim ovu priliku i da se zahvalim ministru Nedimoviću i svim njegovim saradnicima, pre svega, na  obezbeđivanju velike količine testova, ali i u ubrzanju procedure dobijanja rezultata, kako onih kojim se potvrđuje prisustvo virusa, tako i testova koji se rade kada dolazi do izlečenja'', dodao je Bulatović.

 

Lekari naglašavaju da svi otpušteni pacijenti imaju obavezu boravka u samoizolaciji u narednih 14 dana, uz kontrolu nadležnih državnih organa.

Komentari
0
Pošalji komentar
niA qq4
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: