Vanredna situacija u sve više opština, premijerka obećava pomoć

Izvor: Niški portal | 24-Jun-2020 | 00:22

Obilne kiše u Srbiji prouzrokovale su velike probleme mnogim meštanima manjih mesta i sela u Srbiji.

Reka Kosanica se izlila i poplavila polja u nekoliko naselja i sela u Kuršumliji a predsednik te opštine Radoljub Vidić kazao je da će danas nakon sastanka štaba za vanredne situacije proglasiti vanrednu situaciju u delu opštine gde protiče reka Kosanica.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije je objavio da je na mernoj stanici u selu Pepeljevac kod Kuršumlije vodostaj reke Toplice iznad  vanredne odbrane od poplava.

Kritično i na područiju opštine Blace. Ta opština angažovala je  30 volontera i svu mehanizaciju za pomoć stanovništvu u nekoliko poplavljenih naselje.

Kako Niški portal saznaje nekoliko domaćinstava je ugroženo, a opština Blace je angažovala i dodatnu mehanizaciju od privrednika.

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je građanima koji su pretrpeli štetu usled izlivanja reka da je Vlada Srbije uz njih i da će učiniti sve da im se što pre nadoknadi šteta kako u domaćinstvima, tako i na usevima.

"Važno je da građani znaju da je vlada uz njih i da ćemo brzo proceniti štetu", poručila je Brnabić.

Ona je za TV Pink rekla da je važno da lokalne samouprave naprave dobar izveštaj o štetama i da će se sa nadleznim institucijama razmotriti šta je to je potrebno dodatno uraditi kako bi se sanirale štete.

Komentari
0
Pošalji komentar
zgK LYb
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: