KRIZNI ŠTAB DANAS O MERAMA! Mladi na udaru, najviše inficiranih od 20 do 40 godina

Izvor: Niški portal | 29-Jun-2020 | 10:14

Premijerka Srbije Ana Brnabić je izjavila večeras da mere NEĆE obuhvatati čitavu teritoriju Srbije.

"Danas je sastanak Kriznog štaba. Neću pričati dok ne bude sastanak. Biće uvedene mere koje su u skladu i koje smo već videli", rekla je premijerka.

Ona je istakla da je povećan broj zaraženih u Kragujevcu, Užicu i Vranju.

"Gledaćemo da to ne  budu mere za čitavu teritoriju Srbije,U Beogradu svakako, najveći je broj zaraženih. Po glavi stanovnika, to je Novi Pazar. Verovatno ćemo zatvoriti klubove,a restorane i kafiće ćemo još videti", rekla je ona.

Premijerka je istakla da više neće biti "zatvaranja" kakva su bila u martu i aprilu.

"Kurir" piše da će biti odložene i proslave matura, kao i da će na snazi biti zabrana okupljanja više od 100 ljudi u zatvorenom prostoru.

- Trenutno je najviše inficiranih osoba starosti od 20 do 40 godina. Zbog toga će biti preporučeno da se u obrazovnim ustanovama ne insistira na fizičkom dolasku u te objekte, već će se sve što je neophodno završavati onlajn ili uz strogo sprovođenje preporučenih epidemioloških mera - navodi naš izvor i podseća da je na prošloj sednici odlučeno da je obavezno nošenje zaštitnih maski u gradskom i međugradskom prevozu, držanje distance, a preporučeno je da se maske nose i u svim javnim ustanovama.

Razlog uveđenja novih mera su 254 novoinficirane osobe u poslednja 24 sata.

Istovremeno, u Novom Pazaru, gde je prošle nedelje uvedena vanredna situacija, kad je ograničen rad ugostiteljskih objekata, zabranjeno korišćenje nargila, okupljanje na slavljima, svadbama, sada su mere dodatno pooštrene.

Foto:Tanjug

Komentari
0
Pošalji komentar
ooX IeM
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: