Zajedno možemo mnogo, sami svakako manje: prof. Milić i njegov tim uradili još jednu transplantaciju bubrega

Izvor: Niški portal | 09-Feb-2020 | 19:54

U Kliničkom centru Niš obavljena je komplikovana transplatacija bubrega organa koji je otac (56) donirao bolesnom sinu (31).

U operacionom zahvatu na Klinici za kardiohirurgiju KC Niš učestvovalo je više od 40 ljudi predvođenih prof. dr Draganom Milićem.

Danas sam imao čast i zadovoljstvo da predvodim hirurški tim koji je uradio transplantaciju bubrega na Klinici za kardiohirurgiju KC Nis. Ovo je 40-ta transplantacija bubrega na našoj Klinici od kako smo prešli u novu zgradu 2014.godine, kaže prof.dr Dragan Milić. 

"Imao sam čast i zadovoljstvo da predvodim hirurški tim koji je uradio transplantaciju bubrega. Otac (1964) donirao je bubreg svom sinu (1989). Ovo je 40-ta transplantacija bubrega na našoj Klinici od kako smo prešli u novu zgradu 2014.g. U složenoj proceduri eksplantacije i transplantacije koja se radi istovremeno u dve operacione sale učestvovalo je više od 40 ljudi!“, napisao je dr Milić.

On se ponaosob zahvalio članovima osoblja bolnice koji su uspešno odgovorili na zahteve veoma komplikovane operacije.

"Zahvalan sam Upravi KC koja je obezbedila sve neophodne preduslove za uspešnu operaciju, Dr Dragiši Ljubenoviću na uspesnoj koordinaciji, dr Branki Mitić i dr Goranu Paunoviću na fantastičnoj pripremi pacijenata, dr Milanu Lazareviću na pravovremenoj nadoknadi i korekciji koagulacionog statusa, dr Mlađanu Goluboviću i dr Miroslavu Popoviću na besprekorno vođenoj anesteziji, urološkoj ekipi koju je predvodio dr Pejić i koja je bez incidenta eksplantirala krajnje anatomski komplikovan bubreg donora koji je imao po dve renalne arterije i vene (normalno bubreg ima jednu arteriju i venu), doktorima sa moje Klinike, posebno dr Dejanu Periću na savršenoj asistenciji i dr Vesni Milojković na nepogrešivom postoperativnom praćenju operisanih!”, dodao je ovaj hirurg.

"Zahvalan i svim sestrama i pomoćnom osoblju koji su sastavni i neodvojivi deo naše ekipe! Hvala i našim američkim prijateljima (američka ambasada u Beogradu i posebno komandi američke vojske u Evropi) na aparatima koje su donirali i koji daju neverovatan komfor i sigurnost u radu.... "

Zajedno možemo mnogo, sami svakako manje...

 

Komentari
0
Pošalji komentar
u42 pp6
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: