Uzalud se žalio: Počinje suđenje Malčanskom berberinu zbog svirepe otmice devojčice

Izvor: Niški portal | 07-May-2020 | 00:47

Pred Višim sudom u Nišu 29. maja će početi suđenje Ninoslavu Jovanoviću (47), osumnjičenom za svirepu otmicu dvanaestogodišnje devojčice koju je 20. decembra prošle godine oteo na putu do škole. 

Jovanović je nakon neviđene policijske potere uhapšen 5. januara ove godine na groblju u rodnom selu Malča i od tada se nalazi u pritvoru.

Više javno tužilaštvo je protiv njega podiglo optužnicu još krajem marta, ali se na nju Jovanović žalio, negirajući da je devojčicu zlostavljao na način opisan u optužnom aktu. U Višem sudu je potvrđeno da je zakazano pripremno ročište u krivičnom postupku protiv Jovanovića jer je Apelacioni sud odbacio njegovu žalbu na rešenje o potvrđivanju optužnice.

S obzirom na prirodu krivičnog dela koje mu se stavlja na teret, te okolnost da je njegova žrtva dete, detalji optužnice nisu poznati, a javnost će biti isključena sa suđenja sve do objavljivanja presude. Međutim, kako saznajemo, Jovanović se nimalo ne kaje zbog stravičnog dela koje mu se stavlja na teret.

- Jovanović je izjavio žalbu na rešenje o potvrđivanju optužnice koju je proiv njega podiglo Više javno tužilaštvo i demantovao navode optužnog akta, posebno one koji se tiču brutalnog zlostavljanja devojčice. Međutim, Apelacioni sud je utvrdio da nema osnova za uvažavanje njegove žalbe - navode naši saogovornici upoznati sa ovim slučajem.

Suđenju u svojstvu oštećenih imaju pravo da prisustvuju i roditelji otete dvanaestogodišnjakinje, ali oni još nisu odlučili hoće li se pojaviti na glavnom pretresu.

Komentari
0
Pošalji komentar
CB5 ulu
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: