Toplički okrug: Dom učenika spreman za novu školsku godinu

Izvor: Niški portal | 03-Sep-2019 | 09:35

I ove, kao i prethodnih godina, pred početak nove školske godine, direktorka Doma učenika srednjih škola u Prokuplju Jelena Vuković sa saradnicima, održala je sastanak sa roditeljima i korisnicima i upoznala ih sa radom ove ustanove.

Tokom sastanka, ona je rekla da je privilegija biti stanar Doma jer tu borave najbolji đaci.

-Ove godine, usluge ustanove koristiće 145 srednjoškolaca. Pored korisnika koji su već boravili ovde, upisano je i 40 novih. Osim mnogih uspeha na domijadima širom Srbije, prethodna školska godina ostaće upamćena i po tome što je 89 srednjoškolaca imalo odličan uspeh, izjavila je ona i dodala da su tokom leta okrečene sve prostorije u smeštajnom delu zgrade, urađen prilaz, promenjeni posteljine i dušeci i postavljeno novo osvetljenje na vanjskom delu zgrade i u trpezariji.

Da bi poboljšali uslove boravka, za nekoliko dana biće otvorena i čajna kuhinja.

Ona je posebno naglasila da je zahvaljujući rukovodstvu Grada Prokuplja, napravljen i kanal za odvod atmosferskih voda.

-Jedna od karakteristika ovogodišnjeg upisa je i ta da je primljeno 108 devojčica i da je ovaj trend prisutan u skoro svim srednjoškolskim domovima, izjavila je Vuković.

Najveći broj korisnika, kao i prethodnih godina, dolazi iz Leskovca, Vlasotinca, Surdulice, Vranja i drugih opština sa juga Srbije.

-Osim vaspitno-obrazovnog rada, velika pažnja poklanja se i vannastavnim aktivnostima, tako da će Dom učenika konkurisati za domaćina takmičenja u sportu ili kulturi, naglasila je Jelena Vuković. 

Niški portal

Komentari
0
Pošalji komentar
NNt 48X
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: