KKK „BIJELjINA“ NADIGRAO KKK „NAIS“ U NAJEFIKASNIJEM MEČU SEZONE

Izvor: Niški portal | 21-Jun-2020 | 13:07

Pod pokroviteljstvom Opštine Knjaževac i Sportskog saveza Knjaževca, u subotu je organizovan susret sedmog kola Prve lige Srbije u košarci u kolicima (PLS) koji se igrao u organizaciji Saveza košarkaša u kolicima Srbije (SKKS). Sastali su se, kako za sebe vole da kažu – „bratski“ klubovi, KKK „Nais“ iz Niša i KKK „Bijeljina“. Boravak u sali OŠ „Dimitrije Todorović Kaplar“ u Knjaževcu je evocirao uspomene pojedinih reprezentativaca i trenera obe ekipe na prošlogodišnje uspešne pripreme reprezentacije Srbije koje su prošle godine odvijale dve sedmice u istoj sali.

Malobrojni gledaoci su svedočili najefikasnijem meču sezone, jer je postignuto neverovatna 134 poena! Ekipa iz Semberije je bolje započela meč i završila prvu četvrtinu u svoju korist sa 28:16. Tih 12 poena razlike je, pokazalo se, bilo presudno da se prednost održava (sledeće tri četvrtine su završene ukupno 45:45). Istina, igrači KKK „Nais“ su imali periode sjajne igre, približili su se na momente na dva poena razlike, ali nisu ostvarili preokret. 

 

Jovanović nerešiva enigma

Najbolji srpski košarkaš u kolicima u prvoj deceniji ovog veka, neponovljivi Aleksandar Jovanović, iako se u ovoj sezoni aktivirao posle nekoliko sezona, pokazao je svoju klasu. Bio je nerešiva enigma za odbranu KKK „Nais“ postigavši 33 poena, ali i ostvarivši više skokova u napadu. Imao je pomoć u dva evroligaška igrača, Dragana Sikime (14p/4sk/7as) i Borisa Cvjetkovića (8p/2sk/1as), kao i supertalentovanog četrnaestogodišnjeg Strahinje Rosuljaša (16p/6sk).

„Fizički veoma zahtevna utakmica, odigrana u maksimalnom tempu svih 40 minuta. Morali smo da damo sve od sebe da bi ostvarili pobedu. Imao sam očekivanu podršku u Sikimi i Cvjetkoviću, a igre Šarenca i Rosuljaša pokazuju da se za budućnost ne brinemo. Čestitam našoj bratskoj ekipi KKK „Nais“ na sjajnoj utakmici sa mnogo koševa, nadmudrivanja i lepih poteza, a zahvaljujem im se na gostoprinstvu. Zahvalnost dugujem i Knjaževcu, dokazanom prijatelju košarke u kolicima“ – rekao je Aleksandar Jovanović, najbolji igrač utakmice.

Hadžović: Presudili naši promašeni „ziceri“ i protivnikov odličan skok u napadu

Iako su doživeli poraz, u KKK „Nais“ nisu razočarani utakmicom i sezonom. Ako se očekivalo da lokomotive voza KKK „Nais“ budu Filip Jovanović (29 p/7 sk/2 as) i Boban Stanković (18p/5sk/11as), niuje se očekivalo da još pet igrača te ekipe da se upiše u strelce (Hadžović, Krstić, Kato, Dinić, Milinković) i još dva da popune neku statističku kolonu (Nonković, Kostić).

„Čestitam ekipi KKK „Bijeljina“ na zasluženoj pobedi. Drago mi je da smo odigrali utakmicu sezone, najefikasniju u PLS, bez obzira na poraz. Naš bratski klub KKK „Bijeljina“ je pre utakmice bila apsolutni favorit, to se dokazalo na terenu. Mi nismo razočarali, naprotiv, na momente smo držali priključak, ali za preokret smo morali da imamo i trećeg igrača koji bi pratio izvanredne Jovanovića i Stankovića. Odlično smo napadali njihovu postavljenu odbranu, pravljen je „višak“, ali je realizacija „zicera“ naših visokih igrača bila loša. Naši promašeni „ziceri“ i protivnikov odličan skok u napadu su odlučili pobednika.“ – opservirao je u jednom dahu prvi čovek struke KKK „Nais“, Miljan Hadžović.

KKK „Nais“ : KKK „Bijeljina“ 61:73 (16:28, 18:11, 14:17, 13:17)

Sudije: Stefan Zdravković (Niš), Žarko Stanković (Niš), Milan Krečković (Niš)

Sala OŠ „Dimitrije Todorovič Kaplar“, Knjaževac sa početkom u 12 sati

Gledalaca: 50

KKK „Nais“: Peralović, Jovanović (29 p/7 sk/2 as), Stanković (18p/5sk/11as), Hadžović (4p/2sk), Šimandli, Krstić (2p/5sk), Kostić (1as), Kato (2p/2sk), Milinković (4p/1sk/1as), Nonković (1sk), Dinić (2p/3sk). Trener: Željko Likić

KKK „Bijeljina“: Savić, Cvjetković (8p/2sk/1as ), Joksimović, Rosuljaš (16p/6sk), Sikima (14p/4sk/7as), Šarenac (2p/10sk/2as), Jovanović (33p/13sk/4as), Lazić, Vasić. Trener: Novo Trifunović.

Sudije Regionalnog udruženja košarkaških sudija Istok - Milan Krečković, Stefan Zdravković, Žarko Stanković.jpg

Knjaževac podrška košarke u kolicima

Opština Knjaževac i Sportski savez Knjaževca su još jednom pokazali brigu za sport osobe sa invaliditetom. Tome su posvedočili i članovi rukovodstva SKKS-a, predsednik Vladimir Kuzmanović i generalni sekretar

„Zahvaljujem se gostoljubivim Knjaževčanima, predsedniku opštine Knjaževac, Milanu Đokiću, predsedniku Sportskog saveza Knjaževca, Mikici Vidojeviću, što podržavaju srpsku košarku u kolicima. Srebrna medalja koja je osvojena prošle godine na Evropskom prvenstvu C divizije i kada je naša reprezentacija napredovala u višu diviziju je iskovana u Knjaževcu. Planiramo pripreme i ove godine, ne menjamo dobre uslove i gostoprimstvo nizašta na svetu. Inače, operativnu podršku utakmice dali su Regionalno udruženje košarkaških sudija Istok i košarkaši KK „Leda“ iz Knjaževca, njima takođe sledi zahvalnost.“ – rekao je predsednik SKKS-a, Vladimir Kuzmanović.

Komentari
0
Pošalji komentar
i7z CJY
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: