Veliko interesovanje poljoprivrednika za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava

Izvor: Niški portal | 09-Oct-2020 | 08:42

Na osnovu Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja, Grad Prokuplje je raspisao konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava namenjenih poljoprivrednicima.

Ovaj konkurs izazvao je veliko interesovanje prokupačkih poljoprivrednika. Za dodelu ovih budžetskih sredstava, u ukupnom iznosu od 10 miliona dinara, do sada se prijavilo 118 poljoprivrednika, što je više u odnosu na prošlu godinu.

Najveći broj prokupačkih poljoprivrednika prijavio se za dodelu bespovratnih sredstava za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, za sektor mleka, mesa, voća, grožđa, povrća, cveća i sektor pčelarstva. Za kupovinu poljoprivrednih mašina i opreme za ove sektore, ukupno se prijavilo 84 nosioca poljoprivrednog gazdinstva.


Ove godine na konkurs se prijavilo i 16 mladih poljoprivrednika starosti od 18 do 40 godina, što je više u odnosu na prošlu godinu.

Za veštačko osemenjavanje kvalitetnih priplodnih grla prijavilo se 10 stočara, a za nabavku opreme za proizvodnju vina, rakije i drugih alkoholnih pića osam poljoprivrednika.

Bespovratna sredstva registrovanim gazdinstvima dodeljuju se u rasponu od 50 do 70 odsto od vrednosti investicije i zavisno od toga za koje namene je poljoprivrednik konkurisao.

Konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava otvoren je do 10. novembra.

Komentari
0
Pošalji komentar
Bdp pkJ
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: