Sjajne vesti iz Niša: Veliki broj zaraženih pacijenata IZLEČEN

Izvor: Niški portal | 22-Apr-2020 | 09:11

Iz Kliničkog centra Niš i privremenih bolnica u tom gradu otpušteno je 252 pacijenta koji su izlečeni od virusa korona, izjavio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović koji je i šef kriznog štaba za Nišavski i Toplički okrug.

Nedimović je za TV Pink rekao da je od 252 pacijenta koji su osnovu negativnog testa upućeni kući, 185 onih koji su bili u privremenim bolnicama, a ostatak iz KC Niš.

Govoreći o situaciji u Domu za smeštaj odraslih lica ometenih u mentalnom razvoju "Kulina", Nedimović navodi da su u tom domu svi tesitrani, te da određen broj lica jeste pozitivan na kovid-19.

"Oni imaju lakšu kliničku sliku. Ukoliko bude neophodno, odvojili smo poseban deo u KC Niš za ova lica, kako ne bi bili u kontaktu sa ostalim pacijentima, jer oni zahtevaju poseban oblik brige", rekao je Nedimović.

U privremenoj bolnici u Hali Čair u Nišu sada ima 135 pacijenata, znatno manje nego pre desetak dana kada ih je bilo više od 300, izjavio je za TV Prva Jovica Jovanović iz Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Niš. On je rekao da je prethodnih dana 150 pacijenata otpušteno."Pre desetak dana bilo ih je 305, a prema poslednim podacima od nocas u Hali Čair je 135 pacijenata i taj podatak ohrabruje i pokazuje jedan optimitičan trend", naveo je Jovanović.

U privremenoj bolnici u hali Čair u Nišu, gde se leče pacijenti oboleli od kovid-19 sa lakšom kliničkom slikom, postavljena je prva kabina za dezinfekciju, sa ciljem sprečavanja daljeg širenja epidemije.

Ministar Branislav Nedimović rekao je juče da ukoliko budemo dobre sreće, očekuje da će za dva, tri dana biti zatvorena jedna privremena bolnica u Nišu i da će dati sve od sebe da se prvo zatvori Čair u Nišu.

Komentari
0
Pošalji komentar
p9Y 70X
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: