Do 23 časa će biti otpušteno 252 pacijenta iz Niša

Izvor: Niški portal | 21-Apr-2020 | 19:51

Iz Kliničkog centra Niš i privremenih bolnica u tom gradu, večeras do 23 časa biće otpušteno 252 pacijenta koji su izlečeni od virusa korona, izjavio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović koji je i šef kriznog štaba za Nišavski i Toplički okrug.

Nedimović je rekao da je od 252 pacijenta koji će večeras na osnovu negativnog testa biti upućeni kući, 185 onih koji su bili u privremenim bolnicama, a ostatak iz KC Niš.

Prema njegovim rečima, njihov povratak kući organizovan je preko Hitne pomoći i Doma zdravlja, s obzirom da je dosta pacijenata, rekao je Nedimović, iz Doljevca, Zaječara, Pirota, Bora i drugih mesta.

Govoreći o situaciji u Domu za smeštaj odraslih lica ometenih u mentalnom razvoju “Kulina”, Nedimović navodi da su u tom domu svi testirani, te da određen broj lica jeste pozitivan na Kovid 19.

“Oni imaju lakšu kliničku sliku. Ukoliko bude neophodno, odvojili smo poseban deo u KC Niš za ova lica, kako ne bi bili u kontaktu sa ostalim pacijentima, jer oni zahtevaju poseban oblik brige”, rekao je Nedimović.

foto: www.sns.org.rs

Komentari
0
Pošalji komentar
H6a Tgl
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: