Kako izgleda kada si u sred epidemije zadužena za higijenu u bolnicama

Izvor: Niški portal | 16-Oct-2020 | 15:22
Šta je sa onima koji samim dolaskom na posao rizikuju sopstveno zdravlje kako bi obezbedili uslove za oporavak obolelima? Kada čuju "zdravstvena zaštita", ljudi prvo pomisle na lekare, ali ipak, u zdravstveni sistem je uključeno i mnogo drugih ljudi, a nekima od njih je zaduženje da bolnice i domovi zdravlja budu čisti i sanitetski ispravni. I oni su takođe na prvoj liniji odbrane od korona virusa, i trebalo bi da budu u našim mislima jer rade važan i odgovoran posao.
 
U Specijalnoj bolnici za nespecifične plućne bolesti ,,Sokobanja'' na čijem čelu je direktorka dr Vesna Milanović higijena je na najvišem mogućem nivou.
 
 
Zahvaljujući isključivo direktorki dr Vesni Milanović i ranije, pre korone higijena je bila na visokom nivou, a sada se zbog virusa korona pojačano poštuju i sprovode sve mere i propisi nadlženih organa.

- Kompletna higijena je na spremačicama. Pacijente srećemo kada na primer, čistimo bolesničku sobu, bukvalno smo prisutni koliko i lekari. Da nema higijeničara, to bi sve bilo džaba jer se higijeničari staraju za održavanje higijene u komletnoj zdravstvenoj ustanovi, to je sa pandemijom virusa korona sada daleko važnije, a možda i na prvom mestu kako pacijentima tako i lekarima, ali i svim zaposlenima u bolnici, navodi šefica higijeničara u Specijalnoj bolnici za nespecifične plućne bolesti Vesna Milojković žureći da organizuje smenen za vikend.
 

 
 
Treba napomenuti i to da se pored higijene u Specijalnoj bolnici za nespecifične plućne bolesti ,,Sokobanja'' sprovode i sve druge mere nadležnih organa pa tako u ovoj zdravstvenoj ustanovi niko ne može da uđe pre trijaže koja se obavlja na samom ulazu u zgradu.
 
- Moram da pohvalim direktorku Vesnu Milanović koja je pre svega dobar čovek a samim tim i zaslužna što sve ovako dobro i profesionalno funkcioniše, higijeničarke redovno čiste i dezinfikuju prostorije, lekari su i pored puno posla posvećeni pacijentima, a hrana je kao kod kuće, biramo između dva/tri jela a uz to imamo voće kao i kolač sve to ne bi bilo tako da na čelu ustanove nije dobar organizator i na prvom mestu veliki čovek, priča nam pacijentkinja koja koja se uputila na inhalaciju.
 
 
Direktorka dr Vesna Milanović trudi se da sasluša svakog pacijenta, ali i da izađe u susret.
Komentari
0
Pošalji komentar
ufJ 468
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: