Humanost na delu: Bojan ustupa besplatno stan medicinarima

Izvor: Niški portal | 26-Mar-2020 | 09:50

U jednoj od grupa na Fejsbuku Bojan je sinoć napisao da svoj stan, koji se nalazi u blizini Kliničkog centra, ustupa medicinskom osoblju.

Bojan Milošević iz Niša ustupiće svoj stan besplatno zdravstvenim radnicima koji ne žive u gradu, a rade u Kliničkom centru. Poziva lekare i medicinske sestre i tehničare da se jave kako ne bi, dok traje vanredno stanje, putovali do svojih kuća, već da mogu bez ikakve naknade da koriste njegov stan.

Na ovaj korak odlučio se, kaže, jer mu je supruga hronični bolesnik i uverio se prethodnih godina koliko zdravstveni radnici vode računa o pacijentima, a mnogima je teško i u redovnom stanju da usklade prevoz do posla i nazad do svojih domova, piše KCN online.

Stan površine oko 40 kvadrata je potpuno opremljen, u njemu mogu da budu smeštene bar dve osobe i sve dok traje vanredno stanje neće plaćati nikakve troškove niti račune.

Već je došla jedna medicinska sestra iz Leskovca koja radi u niškoj bolnici. Ona je u sredu donela svoje stvari, a ostala je još jedna prazna soba tako da očekujem da se javi još neko ko ima slične muke. Ja sa porodicom živim u okolini Niša. Stan ne koristimo, tako da smo nekako želei da pomognemo lekarima kojima je podrška sada veoma potrena jer spasavaju mnoge živote, a uslovi rada su im otežani – kaže za"Večernje novosti" Bojan.

On dodaje da se na ovaj korak odlučio jer mu je supruga hronični bolesnik i uverio se prethodnih godina koliko zdravstveni radnici vode računa o pacijentima.

- Ovo je na neki način moj mali gest njima za sve što rade, za njihovu borbu, za rizik po sopstveno zdravlje sa kojim se suočavaju svakog dana – dodaje on.

Bojan poziva zdravstvene radnike koji žele da borave u njegovom stanu da se jave na broj telefona 061 183 86 00.

Komentari
0
Pošalji komentar
lMK neA
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: