Uprkos apelima, Srbi zbog korone prave zalihe

Izvor: Niški portal | 16-Mar-2020 | 09:21

Nadležni danima pozvaju kupce da, zbog epidemije korona virusa, ne kupuju više robe nego što im treba, navodeći da ima dovoljno robe za sve.

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je da će Vlada "uraditi sve" da ne bude nestašica, i da se svaki dan održavaju sastanci sa trgovinskim lancima koji su dobro snabdeveni.

-Nema mesta panici, biće svega dovoljno. Naša privreda radi skoro pa normalno, osim sektora turizma i hotelijerstva koji je pogođen širom zemljine kugle. Infrastrukturni projekti se rade, ulažemo još 24 milijarde da otklonimo efekte koje ćemo sigurno imati, rekla je Brnabić.

Ipak, i pored apela nadležnih primetno je da pojedini građani stvaraju zalihe hrane kao i srdstva za dezinfikaciju i maske zbog čega drugi koji to ne rade ne mogu doći do pojedinih proizvoda kao što su sredtsva za dezinfekciju i hiruške maske.

-Razumemo zabrinutost, ali kupovina veća od zaista potrebne ponekad uzrokuje da drugi ostanu bez tog proizvoda, za čim u ovim trenucima nema apsolutno nikakve potrebe, navode nadležni.

Poslednjih dana potrošači su na krarko zaticali prazne rafove prodavnica usled pojave korona virusa, a proizvodi poput toalet papira, dezinfekcionih sredstava za ruke, testenine i konzervisane hrane su najtraženija roba.

Komentari
0
Pošalji komentar
dBl zgM
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: