Sneg i vetar napravili probleme, neka sela odsečena

Izvor: Niški portal | 07-Feb-2020 | 07:31

Snežno nevreme, praćeno olujnim vetrom, koje je u četvrtak popodne i tokom noći zahvatilo Toplički kraj, stvorilo je probleme stanovnicima pojedinih planinskih sela. Međutim, ekipe su na terenu i intenzivno se radi na raščišćavanju putnih pravaca.

Kako je rekao v. d. direktora Javnog preduzeća za urbanizam i uređenje Opštine Prokuplje, Milisav Brajković, zbog snežnih nanosa, neprohodan je putni pravac Mikulovac – Džigolj, ali mašine su na terenu, tako da će ova deonica vrlo brzo biti osposobljena za saobraćaj.

Zavejani su i putni pravci prema planinskim selima Tovrljane, Trnov Laz, Bresnica, Belogoš, Babotinac, kao i put drugog prioriteta prema Žitnom Potoku koji održava Preduzeće za puteve Niš.

U topličkom kraju nema visokog snega, ali je problem napravio jak vetar, zbog koga su se stvorili snežni nanosi, naročito u planinskom delu zbog čega su putevi do pojedinih planisnkih sela na područiju grada Prokuplja i opštine Kuršumlija u potpunoj blokadi.

Putarima u ovom delu Srbije probleme stvara poledica koja se formira na vlažnim kolovozima zbog niske temperature i hladnog planinskog vetra.

Sve ekipe JPKD „Toplica" u Kuršumliji angažovane su na raščišćavanju i uklanjanju snega sa gradskih ulica i puteva I i II prioriteta.

Kuršumlija: Sve ekipe rade na uklanjanju snega sa ulica i puteva

U gradskim i prigradskim naseljima u ovoj opštini angažovana su dva vozila za uklanjanje snega i posipanje soli, dok su radnici za održavanje javne higijene i građevinske grupe angažovani na uklanjanju snega sa trotoara, mostova i stepeništa.

Teška mehanizacija je uključena u seoskim i brdskim područjima, gde je zbog jakog vetra došlo do formiranja snežnih smetova, kao i hitnim slučajevima prema prioritetu.

Kako se narednih dana očekuju niske jutarnje temperature i mogućnost stvaranja poledice, to se pešaci, vozači i drugi učesnici u saobraćaju pozivaju na poseban oprez.

Komentari
0
Pošalji komentar
B4z 785
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: