U Nišu se otvara demografski centar

Izvor: Niški portal | 11-Oct-2019 | 08:07

Ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku Prof.dr Slavica Đukić Dejanović primila je na razgovor u svom kabinetu načelnicu Nišavskog upravnog okruga Draganu Sotirovski i predstavnike Prirodno matematičkog fakulteta u Nišu, koji su joj izneli mogućnost otvaranja demografskog centra u Nišu, koji bi pratio sve demokratske promene na jugu i istoku Srbije.

Kako Niški portal saznaje centar za demografska istraživanja u Nišu radio bi na tome kako bi demografski problemi tog dela zemlje, ali i čitave Srbije bili bolje sagledani.

Ideju za otvaranje ovog centra pokrenula je načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirsovski, koja se bori da centar uskoro i bude otvoren u čemu joj pomaže resorna ministarka Prof.dr Slavica Đukić Dejanović.

Istovremeno, na sastanku sa ministarkom Slavicom Đukić Dejanović načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirsovski razgovarala je i o oživljavanju ruralnih sredina, posebno u Zaplanju gde ima potencijala za razvoj turizam.

Ideju oko pokretanja obnova pojedinih zgrada osnovnih škola u Zaplanju i opremanja laboratorijskim kabinetima , ministarka Đukić Dejanović ocenila je odličnim, kako bi Niš i okolina mogli da dobiju istraživačku stanicu za boravak studenata raznih fakulteta, kao i boravak osnovaca i srednjoškolaca van grada.

Pre sastanka sa ministarkom zaduženom za demografiju i populacionu politiku Prof.dr Slavicom Đuki Dejanović načelnica Nišavskog okruga i grupa profesora Prirodno matematičkog fakulteta je posetila opštinu Gadžin Han i razgledala nekoliko lokacija za moguću istraživačku stanicu.

Komentari
0
Pošalji komentar
r16 tPQ
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: