Festival glumačkih ostvarenja igranog filma u Nišu – „Filmski susreti“ otvoren po 55. put

Izvor: Niški portal | 11-Oct-2020 | 11:23

Predajom ključa grada i prijemom u Gradskoj kući, otvoren je Festival glumačkih ostvarenja igranog filma u Nišu – „Filmski susreti“ koji se ove godine održava po 55. put i na kome će u takmičarskoj konkurenciji biti prikazano 10 filmova.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski uručila je ključ grada predsednici žirija, glumici Tijani Pečenčić u sali bioskopa “Sinepleks” rekavši da ćemo svi mi kao i dobitnici nagrada ovaj festival pamtiti da je održan u pandemiji.

“Grad je sa epidemiolozima odlučio da se festival održi na ovaj način i da tradiciju ne prekidamo”, napomenula je gradonačelnica.

Tijana Pečenčić, proglašavajući manifestaciju otvorenom”, zahvalila je gradonačelnici i gradu na toploj dobrodošlici. Ona je rekla da je ovo specifičan festival upravo zato što je posvećen glumcu  i da svake godine glumce dočekuje velikog srca.

Uz Tijanu Pečenčić, žiri će činiti još i glumac Feđa Stojanović i glumica Jelena Mila.

Tradicionalno, za goste u Gradskoj kući je priređen prijem gde su zvanice mogle da razgledaju izložbu posvećenu  preminulom reditelju Goranu Paskaljeviću koji je jedan deo svog života i školovanja proveo u Nišu. Minutom ćutanja odata je počast reditelju, a kvintet niškog Simfonijskog orkestra izveo je kompozicije iz njegovih filmova “Tango argentino” i “Varljivo leto”.

Kako Letnja pozornica, tradicionalno mesto održavanja “Filmskih susreta”, ne ispunjava uslove pune epidemiološke zaštite, filmovi će biti prikazivani u pet sala „Sinepleksa“ gde već postoji usklađenost sa svim propisanim epidemiološkim merama koje su na snazi.Organizator festivala je Niški kulturni centar i Udrženje filmskih glumaca Srbije.

Komentari
0
Pošalji komentar
PtD RE3
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: