Književno veče posvećeno hororu i distopiji, a sa mladim autorima, u Dnevnoj sobi, razgovara Boban Kocev

Izvor: Niški portal | 03-Apr-2019 | 00:54
Književno veče posvećeno hororu i distopiji
 
Ljubitelji dobre i savremene književnosti u Nišu, imaće prilike da u subotu 6. aprila, sa početkom od 17:00 časova prisustvuju književnoj večeri posvećenoj hororu i distopiji.
 
Kafe "Dnevna soba", ugostiće dva mlada niška pisca, Mladena Stanisavljevića, autora horor romana “Jezomor – Portret troprstog slikara” i Mladena Đorđevića, autora distopijske i neonoar trilogije “Svetioničar”.
 
 
Sa mladim autorima razgovaraće novinar Boban Kocev o brojnim temama koje će biti veoma zanimljive za posetioce i ljubitelje žanrova poput fantastike, misterije, distopije, noara, horora i sajberpanka, ali i pratioce današnjih geopolitičkih tokova u svetu i njihov odnos na društvo kao takvo.
 
Razgovor o tome kako konstruisati radnju, likove, okruženje, zaplet, psihološke karaktere kod glavnih junaka i njihovo vođenje do samog kraja, kao i o sopstvenim inspiracijama za svoja nadahnuća, biće posebno interesantan piscima u nastajanju ili onim koji planiraju da jednoga dana uplove u spisateljske vode.
 
Za one koji budu poželeli da nabave primerke gorepomenutih romana na popustima i dobiju posvetu od autora, moći će to da ostvare po završetku promocije.
 
Dobrodošli!
 
O trilogiji Svetioničar:
 
Smešten u Evropi, kraj mora, uzdiže se metropolis “sa one strane ponoći” – Vranolujni; središte moći, glamura i prestiža. Njegove obalske i istorijske zidine čuvaju tri svetlosna gorostasa: "Đavolji rog, Smitov svetionik i Stražarnik". Sa novim modernim dobom, nastupilo je i ono mračnije koje po svaku cenu želi da ugrozi njegovo postojanje i nastupanje prema budućnosti. Istražite čovekovu mračnu stranu i zaronite u dubine ljud­s­ke psihe, ne bi li u tom cr­n­ilu pronašli tračak svetlosti. Upitajte se, do kog stadijuma je svet došao (ili će doći), ka­da su korporativne i tajne versko-fanatične grupacije, u stanju da zariju kandže u meso je­dnog metropolisa? Zabrinite se kada na konto svega pomenutog, eni­gma­t­i­č­no i pritajeno zlo nepojmljivo ljudskoj vrsti, odluči da izađe iz tmine noći.
 
O romanu Jezomor “Portret tropstog slikara“:
 
Jezomor je priča o mladom, ali obogaljenom slikaru, nasuprot stvorenja kome smrt predstavlja samo novi početak u kojem je java grozomornija od košmara. Skrivena pod okriljem zaplanjskih planina, nalazi se vodenica čiji točak manifestuje pesmu života, ali i smrti onda kada nepozvani čuju ukletu melodiju... A, kada je začuju, tada pred sobom imaju samo dva izbora: suočiti se sa sopstvenim utvarama iz prošlosti, Jezomorovim sardoničnim osmehom i zvucima dukata koji čegrtaju u tmini, ili postati jedna od sablasti koje neumorno obitavaju unutar neznanog sveta, iščekujući na novog neopreznog putnika... Novu Jezomorovu žrtvu...
Komentari
0
Pošalji komentar
TDt 3M3
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: