Akcija povodom Svetskog dana dece obolele od raka

Izvor: Niški portal | 10-Feb-2017 | 09:48

Povodom 15. februara, Svetskog dana dece obolele od raka,  Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR  organizovaće humanitarne skupove na trgovima, u glavnim ulicama i šetalištima u 40 gradova širom Srbije.

U Nišu će glavna manifestacija biti na platou ispred TC „Kalča“ od 12 do 14 sati. Tačno u 13 sati biće pušteni baloni podrške za sve mališane koji se leče i u znak sećanja na one koji više nisu sa nama. Uz prigodne programe i u prisustvu prijatelja, roditelja, volontera i javnih ličnosti, NURDOR će obeležiti ovaj značajan datum i predstaviti novu akciju u sklopu kampanje „I ja se borim!“ – Stare stvari za novu nadu .

Sredstva koja će se prikupiti tokom ove akcije biće namenjena drugoj fazi izgradnje novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu. Sve informacije o humanitarnoj akciji - Stare stvari za novu nadu - biće  dostupne na zvaničnoj internet stranici udruženja www.nurdor.org   

Kampanja „I ja se borim“, koju je udruženje započelo početkom 2016. godine, ima za cilj podizanje svesti javnosti o malignim oboljenjima kod dece i poziv na podršku velikom projektu od nacionalnog značaja – izgradnji novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja pri Klinici za dečje interne bolesti u Nišu. Kraj radova na prvoj fazi projekta obeležen je prošle godine, a sada se aktivno radi na prikupljanju sredstava za drugu fazu projekta – za unutrašnje građevinske radove, postavljanje instalacija, završne i zanatske radove.

 

Komentari
0
Pošalji komentar
DPW aQ2
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: