Ana Mitić: Najbitnije je da radiš ono što voliš

Izvor: NiškiPortal/GO Palilula | 03-May-2017 | 20:37

RADIM ONO ŠTO VOLIM

Uspeh devetogogodišnje Ane Mitić na matematičkom takmičenju „Misliša“ 2017.

Na republičkom finalu takmičenja "Misliša 2017", koje je krajem aprila meseca održano u Beogradu u organizaciji Matematičkog društva „Arhimedes“, Ana Mitić, učenica trećeg razreda, koja živi na teritoriji Gradske opštine Palilula, osvojila je prvu nagradu.

Pripremne aktivnosti ove talentovane devojčice, po rečima predsednika opštine Aleksandra Ždraleta, podržala je i opština Palilula. „Ulaganje u talentovanu i darovitu decu je jedan od strateških prioriteta naše opštine. Veliko je zadovoljstvo kada se naši mladi vrate sa osvojenom nagradom, medaljom sa prestižnih takmičenja. Ali i velika obaveza društvene zajednice da im pomogne i usmeri ka daljem obrazovanju i usavršavanju, sve do zaposlenja. Zato smo odlučili da omogućimo Ani Matić odlazak na ovogodišnju Letnju školu mladih matematičara „Divčibare 2017“ koja je namenjena učenicima od trećeg do osmog razreda, talentovanim za matematiku i srodne prirodne nauke ističe predsednik Ždrale.

Devetogodišnja Ana Mitić je i prošle godine osvojila dva prva mesta na matematičkim takmičenjima, na državnom „Misliša“ i svetskom – „Kengur bez granica“, koje obuhvata više od 60 zemalja u svetu. Rezultate postiže napornim radom i vežbanjem. Zasluge za dobre pripreme pripadaju mami Aleksandri Adžić ali i učiteljici Vesni Janošević.

U školi „Učitelj Tasa“, ponosni su na Anu i njene rezultate. „Ana je talentovano dete koje je ranije pošlo u školu i radi po specijalnom programu jer je redovni program davno prevazišla. Zato su njeni rezultati posebno vredni, kaže Vesna Janošević, Anina učiteljica.

Mama Aleksandra ističe da je Ana uspešna u više oblasti. Na takmičenjima iz ritmičke gimnastike osvojila je jednu zlatnu, jednu srebrnu i dve bronzane medalje. Rekreativno se bavi jahanjem a od nedavno je i polaznik škole klavira.

Posvećenost i uspesi koje postiže potvrđuju da je za sada matematika njen budući izbor. „Najbitnije je da radiš ono što voliš, kaža talentovana devojčica Ana Mitić.

Komentari
0
Pošalji komentar
MI0 uxw
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: