Antić jedini kandidat za rektora Univerziteta

Izvor: Niški portal | 08-Mar-2018 | 19:49

Prof. dr Dragan Antić, aktuelni rektor Univerziteta u Nišu, jedini je predloženi kandidat za rektora ovog univerziteta za mandatni period od 01. oktobra 2018. godine do 30. septembra 2021. godine. Na zajedničkoj sednici Senata i Saveta Univerziteta u Nišu on je predstavio svoj program rada Univerziteta i kandidate za prorektore u predstojećem mandatu.

Prezentovani Program rada Univerziteta, kao i tim prvih saradnika kandidata za rektora, u velikoj meri najavljuju nastavak ''dosadašnjeg kursa'' rada i intenziviranje razvoja ove visokoškolske institucije kroz započete aktivnosti. Prof. dr Dragan Antić je kao jedini predloženi kandidat za rektora u ovom izbornom postupku, dobio snažnu podršku niške akademske zajednice, kao potvrdu uspešnog rada u proteklom periodu, zbog čega je predložio da i u naredne tri godine u Rektoratu sa njim ostanu isti saradnici -  prorektori iz sadašnjeg mandata.

Za kandidata za rektora, u izbornoj proceduri koja je započela 1. februara, stiglo je ukupno 16 predloga. Svoje predloge za rektora Antića dalo je 10 fakulteta Univerziteta u Nišu tajnim glasanjem članova nastavno-naučnih veća i svih 6 naučno-stručnih veća Univerziteta u Nišu. Drugih predloga za kandidata za rektora nije bilo.

Postupak za izbor rektora Univerziteta u Nišu, kako predviđa izborna procedura, nastavlja se održavanjem sednice Senata Univerziteta 12. marta, na kojoj će članovi ovog najvišeg stručnog tela glasanjem utvrditi predlog za izbor rektora i uputiti ga Savetu Univerziteta. Postupak izbora rektora biće okončan tajnim glasanjem članova Saveta na sednici zakazanoj za 14. mart.

Komentari
0
Pošalji komentar
xSh Msn
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: