Arno Gujon na tribini u Nišu

Izvor: Niški portal | 28-Mar-2018 | 23:18

Povodom 30 godina studijskog programa srbistike, Departman za srpsku i komparativnu književnost i Savez studenata Filozofskog fakulteta organizuju tribinu ''Svi moji putevi vode ka Srbiji''.

Foto: twitter.com/arno gujon

Ovo je ujedno i naziv knjig poznatog francuskog humanitarca Arnoa Gujona, o kojoj će, pored autora, govoriti i urednik izdavačke kuće ''Agape knjiga'' Aleksandar Gajšek i prof. dr Dragiša Bojović.

Tribina će se održati u četvrtak, 29. marta u 19 sati na Filozofskom fakultetu, u amfiteatru br. 21.

Podsećanja radi, Arno Gujon je rođen 1985. godine u Grenoblu. Diplomirao je na visokoj Politehničkoj školi u ovom gradu, stekavši zvanje master inženjer u oblasti zaštite na radu i životne sredine. Radio je u Parizu, Egiptu i Republici Srpskoj. Odrastao je u porodici gde se negovalo istorijsko prijateljstvo Francuske i Srbije. Već kao dečak uvideo je kakva se nepravda nanosi srpskom narodu. To će biti jedan od motiva da osnuje humanitarnu organizaciju ''Solidarnost za Kosovo'', koja je učinila izuzetno mnogo u pružanju pomoći Srbima na Kosovu i Metohiji, naročito deci sa tih prostora. Za Arnoa Gujona se može reći da je i izuzetan promoter vrednosti srpskoga naroda, njegove kulture i jezika.

Komentari
0
Pošalji komentar
E4R DXQ
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: