Baletski studio Akademija SKC Niš ZABLISTAO NA BALKANSKOJ ART & DANCE OLIMPIJADI

Izvor: Niški portal | 04-Mar-2019 | 15:39

Balerine baletskog studija „Akademija“ Studentskog kulturnog centra Niš, na Balkanskoj olimpijadi umetnosti i igre, održanoj u niškom Domu vojske, oduševile su publiku i žiri i osvojile pet zlatnih medalja. 
 Male balerine iz Niša zablistale su u punom sjaju na domaćem terenu među plesačima iz Bugarske, Rusije, Kine i Srbije. Svaki od pet solo nastupa je od strane žirija ocenjen kao najbolji u kategoriji. 


Lenka Milićević (11) je u kategoriji „neoclassical – children“  izvodeći koreografiju „Prekrasan vrt“ osvojila zlatnu medalju, ali je žiri oduševila i plešuću Betovenove „Uspomene“, te je tako osvojila prvo mesto i u kategoriji „demy classical – children“. 

Nikić Aniku (8) je do pobedničkog postolja u kategoriji „classical dancer – kids“  dovela varijacija „Amora“ iz baleta „Don Kihot“, a najbolja je bila i u kategoriji „demu classical – kids“  gde je zablistala igrajući uz kompoziciju Čajkovskog  „Nova lutka“.

Petogodišnja Dunja Simić, koja je i ovog puta zbog svojih godina, velikog talenta i hrabrosti koju ima na sceni, izazvala odušeljene svih pristunih, bila je najbolja u kategoriji „demy classical – baby“. Briljirala je izvodeći „Italijansku polku“, delo Sergeja Rahmanjinova. 
Nastupima u Nišu ovog vikenda  su naše balerine nastavile da nižu  uspehe, a mi smo sigurni da će predanim radom, vežbog i talentom uspeti da i ove godine na takmičenjima svoj baletski studijo, Studentski kulturni centar i grad Niš predstave u najboljem svetlu. 


 

Komentari
0
Pošalji komentar
zZW CIo
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: