Bolnica u izgradnju nove ograde uložila oko 400.000 dinara

Izvor: Niški portal | 05-Sep-2019 | 09:41

Prokupačka Opšta bolnica „Dr Aleksa Savić", uložila je oko 400.000 dinara sopstvenih sredstava u izgradnju dela oštećene dvorišne ograde, Kaže direktorka te zdravstvene ustanove dr Snježana Arsić.

Kako je naglasila, radi se o delu bolničke ograde prema Železničkoj stanici, koja je potpuno uništena u nevremenu koje je nedavno zahvatilo Prokuplje.

-Jak vetar, praćen kišom, tada je oborio sabla iz drvoreda kraj puta, te je ograda potpuno uništena, kazali su u Bolnici i podvukli da nakon toga nije bilo dileme da se oštećena ograda zbog bezbednosti mora hitno ukloniti.Polomljena stabla su posečena, a ostaci stare ruinirane ograde potpuno uklonjeni, objašnjava direktorka Arsić.

Prema njenim rečima, teren je očišćen i sve je spremno za početak radova na postavljanju metalnih stubova i nove betonske bolničke ograde.

-Grube radove i postavljanje metalnih stubova obavlja preduzeće „Tasić KOP", a postavljanje betonske ograde i uređenje prostora Tehnička služba prokupačke Opšte bolnice, kaže direktorka.

Takođe dodaje da će se sa ovim radovima nastaviti i dalje, kao i da se u dogledno vreme planira i izgradnja bolničke ograde u delu od Istorijskog arhiva Toplice prema Odeljenju patologije.

-Ovim radovima, rešiće se delimično problem kompletnog ograđivanja bolničkog prostora, što nam je cilj, pa će se tako, sa ulaznom rampom na kapiji i bezbednosnim kamerama, znatno podići bezbednost u bolničkom krugu, napominje direktorka Opšte bolnice "Dr Aleksa Savić" u Prokuplju dr Snježana Arsić. 

Komentari
0
Pošalji komentar
MMy t2r
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: