Bulatović: Konsolidacija javnih finansija i velika podrška države obeležili dosadašnji rad aktuelne vlasti

Izvor: Niški portal | 10-Aug-2018 | 18:02

Na današnjoj sednici Skupštine Grada, gradonačelnik Darko Bulatović predstavio je odbornicima Izveštaj o realizovanim aktivnostima gradskog veća koji se odnosi na period od prethodnih godinu dana. Bulatović je govorio o najznačajnijim rezultatima aktuelne vlasti, pre svega kada je reč o javnim finansijama, a istakao je i da je Grad Niš u prethodnom periodu imao veliku podršku države, kako finansijsku tako i investicionu.

Sednica Skupštine Grada počela je Izveštajem o realizaciji aktivnosti gradskog veća u prethodnih godinu dana, a u obraćanju odbornicima gradonačelnik je najpre skrenuo pažnju na jedan od prioriteta aktuelne vlasti – zapošljavanje.

''Od 2011. je broj nezaposlenih do danas smanjen za 10.600. Takođe, broj zaposlenih povećan je od 2011. do danas za 17.000'', rekao je Bulatović.

Bulatović je na sednici istakao da je pokazatelj pozitivnih rezultata po pitanju javnih finansija i to što je izvršenje budžeta u 2017. godini u odnosu na 2016. veće je za 17 procenata. Rekao je i da je Grad izmirio preuzete obaveze u iznosu od 2,6 milijardi dinara, a da nije podigao kredit za tekuću likvidnost, ušao u nedozvoljeni minus ili se zadužio na bilo koji način.

O izveštaju gradskog veća i aktuelnoj situaciji u gradu govorili su i pojedini predstavnici opozicije. Oni u prvi plan ističu brojne probleme u gradu.

''Građani su za poslednje dve godine rada gradskog veća dobili loše komunalno stanje grada, kao i loše funkcionisanje svih javnih preduzeća i ustanova u gradu'', rekao je Srđan Nonić iz odborničke grupe ''Niška inicijativa''.

Prema rečima gradonačelnika, još nekoliko veoma važnih stvari obeležilo je dosadašnji rad aktuelne vlasti. Reč je o konsolidaciji javnih finansija, redovnom servisiranju i izvršavanju obaveza i vraćanju dugova iz ranijeg perioda. Ističe i da je Grad u prethodnom periodu imao veliku podršku države, kako finansijsku tako i investicionu.

Komentari
0
Pošalji komentar
Otj cnH
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: