Bulatović: Stigle čestitke povodom obeležavanja gradske slave

Izvor: Niški portal | 15-Jun-2018 | 18:37

U poslednjih deset dana, a posle obeležavanja gradske slave Svetog Cara Konstantina i carice Jelene od 1. do 3. juna, ali i brojnih manifestacija pre i posle obeležavanja, na adresu gradskog rukovodstva Niša i građana stiglo je više zvaničnih reagovanja, pisama i čestitki iz Srbije, ali i inostranstva.

Slika iz arhive

Tim povodom gradonačelnik Niša Darko Bulatović obratio se građanima Niša:

''Poštovani sugrađani, sa posebnim zadovoljstvom prenosim vama, Nišlijama, poruke koje su nam stigle iz Grčke iz Seresa grada sa kojim smo se upravo pred samu našu gradsku slavu pobratimili, ali i iz Austrije, Italije, Rusije, Bugarske i drugih zemalja iz kojih je na stotine gostiju boravilo u našem Nišu u vreme tradicionalnog obeležavanja slave Svetog cara Konstantina i carice Jelene.

Sve dobijene poruke zahvalnosti, sve čestitke koje su nam stigle od naših gostiju, upućene su vama – građanima Niša – za srdačan doček, veliko gostoprimstvo i, kako se skoro u svakom pismu ističe, za nezaborave dane i prijatne trenutke provedene u našem gradu u vreme obelažavanja naše Gradske slave.

Posebno naglašavam da osećam i sa vama dragi sugrađani delim izuzetno zadovoljstvo posle zvaničnog pisma gradonačelnika ruskog grada Kurska, gospodina Nikolaja Ivanoviča Ovčarova, koji je pored svega drugog naglasio „da veruje da je učestvovanjem u događajima povodom slave našeg grada doprineo očuvanju istorijske i kulturne tradicije Niša i još više učvrstio duboku duhovnu i neraskidivu vezu koja postoji između srpskog i ruskog naroda“.

Gospodin Ovčarov je, takođe, istakao „da je Niš danas savremeni grad koji se dinamično razvija i sigurno ide napred, a da pritom čuva prepoznatljiv duh pravoslavne kulture“ posebno naglašavajući „da istoričari s pravom Niš zovu „Carskim gradom“- mestom rođenja cara Konstantina u vreme čije vladavine je pre više od 1.700 godina hrišćanstvo dobilo zakonito pravo na postojanje i dalji razvoj“.

Na kraju je gradonačelnik Kurska napisao, citiram „da posle nezaboravnog događaja u Nišu čvrsto veruje da će se novim impulsima za krativnim rad i neiscrpnom energijom koju je imao prilike da vidi kod građana Niša, naš grad još više i brže razvijati i postati prava evropska metropola“.

Veliko i iskreno zadovoljstvo i zahvalnost ističem i u svoje, ali i u ime svih vas poštovani sugrađani, jer nam je ova prijateljska i iskrena poruka stigla iz Kurska, grada u Rusiji poznatog na svakoj tački planete Zemlje po istorijskoj i legendarnoj Kurskoj bici tokom Drugog svetskog rata u kojoj je izvojevana jedna od najvećih pobeda nad fašizmom'', stoji u saopštenju gradonačelnika Darka Bulatovića.

Komentari
0
Pošalji komentar
GqT peO
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: