Burito sa piletinom

Izvor: Niški portal | 20-Mar-2020 | 14:41

SASTAV:

  • 2 tortilje
  • 200g piletine
  • 500g paradajza
  • 100g kukuruz šećerac
  • pola šolje pavlake
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 zelena salata
  • peršun
  • maslinovo ulje
  • 3 kašike limunovog soka
  • So, biber

PRIPREMA:

Sitno isecite luk, sipajte ulje u tiganj da se zagreje pa dodajte luk i  i dinstajte. Kada se luk prodinsta, dodajte piletinu koju ste pre toga iseckali na kockice. Zatim, iseckajte paradaj i dodajte, kao i so i biber. Dobro promešajte i dinstajte. U toku dinstanja povremeno dodajte malo vode. Dinstajte oko 20 minuta.

Kad je nadev od piletine gotov dodajte sok od kuvanog paradajiza, sitno isečen peršunov list i beli luk. Dobro sve promešajte krčkajte nekoliko minuta i sklonite.

Zatim, u većoj činiji za salatu stavite sitno seckanu zelenu salatu, začinite solju, dodajte malo maslinovo ulje, iseckan svež peršun, limunov sok i pavlaku, i sve dobro izmešajte.

Kada ste pripremili salatu, sada zagrejte tortilje na nekih 15-ak minuta u rerni, izvadite iz rerne i filujte. Fijute tako što na sredini tortilje stavljate nadev od piletine, lepo rasporedite pa dodajete salatu ( koju ste predhodno pripremili ) i dodajte kukuruz šećerac. Krajeve tortilje zavijte i servirajte uz malo salate. Prijatno!

Komentari
0
Pošalji komentar
bkK NQA
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: