Čair: U susret međunarodnom danu porodice

Izvor: NiškiPortal | 13-May-2017 | 11:11
Mobilni edukativni tim „Super autobus“ organizovaće u subotu, 13. maja, od 12 do 14 časova, u gradskom parku Čair u Nišu kreativnu radionicu „U susret Međunarodnom danu porodice“. Pored druženja sa decom, edukativnih i zabavnih aktivnosti, za sve koji to žele, biće organizovano porodično fotografisanje.
 
  
 
Međunarodni dan porodice, 15. maj, obeležava se širom sveta od 1993. godine, kada ga je Generalna Skupština Ujedinjenih nacija ustanovila, sa ciljem afirmacije porodice i porodičnih vrednosti i podizanja svesti o problemima i pitanjima porodice.
 
„Super autobus“ tim, kao jedan od programa SOS Dečijih sela Srbija, organizacije čija je misija da svako dete treba da raste u porodici, okruženo sigurnošću, ljubavlju i šansom da ostvari sve svoje potencijale, uoči Međunarodnog dana porodice, kroz svoje aktivnosti podseća na značaj porodice za rast i razvoj deteta.
 
“Super autobus” je pokretni edukativni centar za rad sa decom, koji obilazi opštine u Srbiji, pružajući deci iz socijalno isključenih i marginalizovanih grupa mogućnost da, kroz igru, razumeju i savladaju različite poteškoće koje stoje na putu odrastanja.
 
Aktivnosti „Super autobusa“ održavaju se na javnim prostorima dostupnim deci – u parkovima, na trgovima, kao i u vrtićima, školama, omladinskim centrima, domovima kulture, mesnim zajednicama, domovima za decu, bolnicama i drugim ustanovama koje rade sa decom i mladima.
 
 
SOS Dečija sela Srbija članica su Međunarodne organizacije SOS Dečijih sela, osnovane  1949. godine, koja danas u 134 zemlje pomaže 1 200 000 ljudi. 
 
Organizacija je u Srbiji prisutna od 2004. godine, kroz brigu o deci bez roditeljskog staranja u SOS Dečijem selu Kraljevo, Centar za podršku porodici u Nišu, Programe podrške hraniteljskim porodicama, Program za podršku zapošljavanju mladih u Beogradu i programe hitne pomoći posle zemljotresa u Kraljevu, poplava u Obrenovcu i Lazarevcu i pomoći izbeglicama u tranzitu kroz Srbiju.
 
 
 
Komentari
0
Pošalji komentar
AD4 03C
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: