Čepening uručio mehanička kolica i šetalicu Klinici za urologiju

Izvor: Niški portal | 05-Dec-2018 | 21:44

U okviru akcije Čepening „Udruženje za pomoć Nišlijama“ koje se bavi  prikupljanjem i reciklažom plastičnih zatvarača, kupilo je još dvoja mehanička kolica i jednu šetalica koje su uručili Klinici za urologiju.

Akcije “Čepening” postoje u Nišu već 3 godine i do sada je uručeno preko 30 ortopedskih pomagala različitim institucijama.

Osoblje sa ove Klinike kaže da su im ova pomogala dragocena jer kolica sa kojima se sada služe se nalaze u jako lošem stanju.

U ime Klinike za urologiju Udruženju za pomoć Nišlijama zahvalila se glavna sestra Klinike za urologiju Danijela Stamenković.

“Naša Klinika je sada prvi put dobila ovako nešto i naši pacijenti će imati priliku da udobnije stignu na neki od traženih pregleda. Inače naša Klinika je akrivno učestvovala u prikupljanju čepova, svi zaposleni i naši najbliži, a ovom prilikom i mi pozivamo sugrađane da se pridruže ovoj akciji jer puno znači našim pacijentima”.

Na Klinici za urologiju Kliničkog centra Niš trenutno je 36 pacijenata.

“Ova kolica će nam sada puno značiti. Imali smo jedna stara koja su gotovo bila neupotrebljiva, ali zahvaljujući Čepeningu, dobili smo kolica i šetalicu što će našim pacijentima biti od velike pomoći jer su oni uglavnom stari i otežano se kreću, a na ovaj način olakšaćemo im boravak na našoj klinici”,rekla je  Danijela Stamenković.

“Naši sugrađani znaju da je sve to kupljeno od novca koji dobijamo za reciklažu plastičnih čepova koje su prikupili građani”, kazao je Vojkan Živković ispred Udruženja za pomoć Nišlijama. “Ovo su 33, 34 i 35 pomagalo, što znači da u proseku nabavimo i uručimo jedno pomagalo mesečno”.

Živković kaže da su Nišlije jako revnosne kada se radi o prikupljanju plastičnih čepova, ali da sve to može biti još bolje.

“Najvažnija mesta za prikupljanje čepova su Apotekarske ustanove Niš, ali i dipanzeri za zdravstvenu zaštitu radnika, a prikupi se tri do četiri stotine kilograma čepova za mesec dana. To bi moglo da bude i više kada bi se građani više angažovali na prikupljanju čepova, a ne da ih bacaju u kante. Ovako, pored tog humanog momenta, pomaganja drugima nabavkom ortopedskih pomagala, brine se i o zaštiti okoline i pomažemo da nam grad bude čistiji”, rekao je Vojkan Živković.

Komentari
0
Pošalji komentar
tBS ZcM
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: