ČETIRI NAGRADE ZA „MAMIN DAŠAK U SVEMIRU“ NA FESTIVALU „ZLATNA KULISA“

Izvor: Niški portal | 18-Mar-2019 | 13:45

„Mamin dašak u svemiru“ – najbolja predstava u celini, saglasio se stručni žiri i žiri učesnika. Jovana Đorđević, glumica koja je maestralno oživela ulogu Mame Zeko, najbolja je glumica na festivalu, ocenio stručni žiri, a žiri učesnika dodelio joj je nagradu za glumačku bravuru. Ovo su četiri nagrade i velika priznanja koje su glumci Akademskog pozorišta doneli u Niš posle festivala „Zlatna kulisa“ održanog u Kragujevcu.  

    Glumci Akademskog pozorišta SKC Niš nastavljaju da nižu uspehe i da svojim talentom osvajaju scenu i publiku širom Srbije. Ovoga puta su u Kragujevcu briljirali igrajući predstavu „Mamin dašak u svemiru“, koja je na repertoaru našeg pozorišta od oktobra prošle godine. 

    U stručnom žiriju kragujevačkog festivala bili su Boris Milivojević, glumac,  Miloš Krstović, glumac i direktor Knjaževsko – srpskog teatra u Kragujevcu, kao i Jelena Gojić, umetnički rukovodilac Akademskog pozorišta studenata germanistike. 

    Kako stoji u obrazloženju, oni su doneli jednoglasnu odluku da za najbolju predstavu u celini proglase „Mamin dašak u svemiru“. Kako su naveli, glumci su imali najbolju komunikaciju sa publikom i sve ono što krasi jedan pozorišni komad. 

    Glumica Jovana Đorđević, briljirala je u ulozi Mame Zeko, te je tako žiri jednoglasno doneo odluku da njoj dodeli nagradu za najbolju ulogu na festivalu. „Kompleksna i velika uloga za tako mladu glumicu, a igra tako uverljivo“, naveli su u obrazloženju. 

    Naši glumci su jak  utisak ostavili i na žiri učesnika, koji je takođe predstavi „Mamin dašak u svemiru“ dodelio nagradu za najbolju predstavu u celini, a Jovani Đorđević priznanje za glumačku bravuru „Mileva Žikić“. 

    Podsetimo,  „Mamin dašak u svemiru“ govori o jednoj mami koja u svetu prepunom zla, usamljenosti, krize i nesreća pokušava da sagradi „svemir“ za sebe i svou porodicu. Režiju potpisuje Dušan Matejić, a predstava je rađena po motivima drame „Zeko, zeko“ francuske rediteljke Kolin Sero. 
    
    Svi oni koji do sada nisu pogledali predstavu, ali i oni koji žele da još jednom kroz suze i smeh prožive predstavu zajedno sa našim glumica, moći će to da urade 26. marta, kada će ona biti izvedena na kamernoj sceni našeg pozorišta. 
 

Komentari
0
Pošalji komentar
LUm xkT
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: