Čokoladna Chips-Cherri torta

Izvor: Niški portal | 27-Mar-2017 | 17:48

Potrebno je:
500 ml slatke pavlake
3/4 šolje mleka, ili voda
1/3 šolje ulja
1/2 šolje od trešanja sok , 
3 belanca
1 kašičica čistog bademovog ekstrakta

200g krem-bananica i 1 šolja cornflexa sa čokoladom
2 kašike brašna za sve namene
10 trešanja, plus više za ukras

1 l zaslađenog kuvanog mleka
Šlag po želji u smislu količine, 2 kesice recimo

  

Priprema:
Zagrejte rernu na 180° C. Pleh nauljiti.

U velikoj posudi za mešanje, izmešajte slatku pavlaku, mleko, ulje, sok od višanja, belance i od badema ekstrakt. Mutite sve sastojke zajedno dok se oni dobro ne umute. Možete i posebno mutiti sastojke pa ih sjediniti laganim mešanjem. Bolje je.
Iseći krem-bananice i pomešati ih sa cornflexom.
Krem-bananice, cornflex i trešnje lagano umešti u umućeno testo, a zadržavajući malu šaku čokoladne smeše za posuti preko vrha.
Sipati testo u svojoj pripremljenu posudu. Posuti preostale čokolade preko vrha torte.
Pecite oko 22 do 25 minuta.

Da biste proverili tortu da li je pečena, ubacite čačkalicu u sredinu kolača. Ako čačkalica izađe čista, pečeno je. Ostaviti kolač da se hladi 30 minuta.
Napravite rupe drškom od varjače po torti. Sipajte zaslađeno vruće (ne mnogo) mleko preko vrha torte, pokušavajući da se ravnomerno rasporedi. Ostavite ga da se upije u tortu, a kolač se hladi. Potpuno ohladi.

Šlag ili šlag-krem staviti preko.

Ukrasiti preostalim trešnjama.

Ova torta mora da bude u frižideru.

Komentari
0
Pošalji komentar
Fgg SpN
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: