Čokoladni išleri

Izvor: kolacic.info | 18-Dec-2018 | 22:41
Sastojci:
 
200 g maslaca
300 g +2 kašike brašna
100 g šećera u prahu
2 kom žumanca
4 kašike kakaa
 
Za fil
0,5 dl sl. pavlake
200 g čokolade za kuvanje
1 kašika ulja

Priprema

1. Maslac sobne temperature umutiti penasto, dodati šećer u prahu i žumanca i umutiti da se masa izjednači.

2. Izmešati brašno, 300 g i kakao i sipati postepeno u masu sa maslacem muteći neprekidno da se dobije glatko testo. Zamotati u prozirnu foliju i ostaviti u frižider 30 min.

3. Radnu površinu posuti sa malo brašna i istanjiti testo. Okruglom modlicom 3-5 cm vaditi krugove i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.

4. Peći na 180 C 15-ak minuta.

5. Zagrejati slatku pavlaku i u njoj istopiti 150 g čokolade. Kad se malo ohladi filovati po dva ohlađena keksića.

6. 50 g čokolade istopiti sa malo ulja, umakati jednu stranu keksića ili ukrasiti po želji.

Mogu se jesti odmah ali su ukusniji kada odstoje, sutradan npr.

 

 

Komentari
0
Pošalji komentar
J5j OF2
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: