DIAVO izlazi sutra - Stasava generacija izuzetnih mladih i osvešćenih hip-hop izvođača

Izvor: Niški portal | 30-May-2019 | 13:19
Novi Mascomov potpisnik objavljuje debi singl sutra, 31. maja, na svim digitalnim platformama.

Mnogi su žanrovi danas izopšteni, njihov inicijalni uticaj je skrajnut a postojanje marginalizovano. Da, reč je o hip-hopu i u startu se mnogi neće složiti sa tom konstatacijom. Muzički izraz, koji je do pre deset godina bio dominantan u Srbiji, poprimio je obrise svega i svačega, pa sada ponajmanje liči na pomenuti žanr.


Međutim, nije istina da publika hoće samo turbo-trep i nije istina da mladi danas znaju samo za to. Pred našim očima, a da mi to gotovo i ne primećujemo, stasava generacija izuzetnih mladih i osvešćenih hip-hop izvođača koji ne odustaju od suštine muzike kojoj su posvećeni.

DIAVO je pseudonim novog autora pomenute scene. Iako izuzetno mlad, ovaj multi-instrumentalista (svira bubnjeve, gitaru i klavir) sa sobom nosi pregršt iskustva i živih nastupa. Karijeru je otpočeo sa četrnaest godina kroz vrlo zapažen bend, nastupajući širom regiona. Deo je kolektiva Grackemošti, čije će žurke u predstojećem period postati sastavni deo prestoničke klupske ponude.Njegov prvi singl "Eyri" će se, u Mascomovom izdanju, na digitalnim platformama pojaviti 31. maja, a ovaj izvođač upečatljivog imena spremio nam je seriju letnjih pop-trap hitova koji će, bez sumnje, biti pravo osveženje za uši mlade publike. Ime pesme nastalo je spontano, nasumičnim izborom slova za potrebe naziva projekta tokom snimanja u studiju.

DIAVO-ve pesme na scenu donose aranžmane jednog mladog, a iskusnog stvaraoca, zarazne bitove i pevljive refrene. U narednom periodu nas očekuje kombinacija jazz i rock instrumenata utkanih u trap i hip-hop uz mnogo gostujućih izvođača iz regiona.

Premijera video spota za singl "Eyre" zakazana je, takođe, za 31. maj u 21h na našem YouTube kanalu.


Socials: https://www.instagram.com/diavogracki/

Komentari
0
Pošalji komentar
7B9 9ZJ
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: