DIREKTOR KBC PROGOVORIO O STANJU DARKA LAZIĆA: Mnogo toga zavisi od reakcije organizma, SUMANUTO JE REĆI DA JE STABILNO!

Izvor: informer.rs | 25-Oct-2018 | 09:04

Pevač Darko Lazić, prekjuče je imao tešku saobraćajnu nesreću u Brestaču kod Pećinaca, kad je njegov automobil sleteo sa puta i prevrnuo se na krov.

printscreen/informer.rs

Dok mnogi izvori njegovo stanje ocenjuju i kao konačno stabilno, direktor KBC Zemun Dragoš Stojanović iz prve ruke otkriva najsvežije informacije:

On je i dalje u jako teškom stanju, životno je ugrožen. Ima politraumu s multiorganskim povredama. Svaka od tih povreda je teška - kaže Stojanović, uz napomenu da je u ovoj situaciji sumanuto pričati o "stabilnom" stanju.

Na pitanje da nam objasni šta tačno "politrauma" podrazumeva, on kaže:

On nije bio vezan, tumbao se kolima, pa je celo telo preživelo traumu. E sad, em što postoji trauma, em što je napravio kontuzije i prelome, sad očekujemo reakcije organizma koje počinju da se javljaju na svim nivoima. To je sad bitka s reakcijom celog tela. On je tu na intenzivnoj nezi, na mašini za disanje, pratimo njegovo stanje iz minuta u minut i na osnovu toga ćemo videti šta i kako dalje. Dok ne dobijemo odgovor njegovog organizma, ne možemo davati nikakve druge prognoze, niti planirati bilo šta - objašnjava Stojanović, a na pitanje da li to onda znači da se i operacije koje se pominju, odlažu do daljnjeg, on kaže:

- Operacije čega? Nemojte me molim vas pitati nešto što ne znam, što je nepredvidivo. Ljudi komentarišu svašta, a ne znaju medicinu, bave se predviđanjima i izvode nekakve zaključke. Takve stvari ne znamo čak ni mi. To sve zavisi od njegovog organizma i od toga da li će u međuvremenu da odreaguje, kako će da odreaguje i šta će se desiti. Ne možemo pričati ni o čemu dok to prvo ne budemo videli. Ne bih se bavio prognozama, jer je to u ovakvoj situaciji nemoguće. Sad se očekuje reakcija organizma na tu široku traumu i tek ćemo tada znati šta i kako. Da ja mogu da predvidim tako nešto, dobio bih Nobelovu nagradu. Ono što je bitno je da reagujemo u svakom trenutku. Napravio sam konzilijum za njega, pazimo ga, pratimo ga sa svih aspekata, pa ćemo videti - završava Stojanović.

Folk pevač Darko Lazić, koji je doživeo tešku saobraćajnu nesreću kada je rano njegov automobil sleteo sa puta u blizini njegove porodične kuće u Brestaču, u trenutku nezgode imao 1,39 promila alkohola u krvi, što se tretira kao teško pijanstvo.

Komentari
0
Pošalji komentar
P79 r9d
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: