DVE NOVE PREDSTAVE U POZORIŠTU LUTAKA

Izvor: Niški portal | 04-Dec-2018 | 17:38

U Pozorištu lutaka su juče i danas održane prve probe predstava „Kad ozebe Deda Mraz ili Kandžalablezi Bu Blu“ i „Začarani grad“ .

“Kad ozebe Deda Mraz ili Kandžalablezi Bu Blu” je naslov urnebesne novogodišnje komedije namenjene deci i onima koji nisu izgubili moć dečije mašte, vere i smeha.

Kad ozebe Deda Mraz ili Kandžalablezi Bu Blu

Priča o neverovatnom događaju kada se Deda Mraz prehladio ostavlja, sa puno neočekivanih obrta govori o strašnom stvorenju, „što strahom se hrani, a kuknjavu mezi – odvratna jedna Kandžalablezi Bu Blu“, koje neposredno pred Novu godinu čini sve da spreči Deda Mraza da krene na put i donese deci poklone. I ko zna šta bi moglo da se dogodi, da nije Alfonsa, smotanog psa zaštitnika i najboljeg Deda Mrazovog druga.

Po rečima reditelja Spasoja Ž. Milovanovića, reč je o poučnoj priči o prijateljstvu, nadanjima, radosti, ljubomori, odrastanju i nepostojanju strašnih stvorenja koja nas uvodi u Novu godinu, koja će zasigurno biti bolja od Stare.

Scenografiju potpisuje Teodor Sofronijević, kostime Selena Lung, a muziku Bratislav Zdravković. Uloge tumače: Deyan V GocicJelena Đorđevic, Mladen Milojković.

Premijera će se održati 21. decembra u 18.00 časova.

Začarani grad

Predstava "Začarani grad" je nastala po tekstu koji je napisala mlada dramaturškinja Neda Gojković po motivima bajki Grozdane Olujić. Preplitanjem motiva nekoliko bajki stvoren je  komad sa dosta likova i bogatom pričom koji je sjajan za lutkarsku postavku i za ono što je najbitnije i čemu se teži - kreativnu komunikaciju sa decom. Po rečima reditelja Stevana Bodrože, reč je o modernoj bajci i nečemu novom kad su u pitanju repertoarske politike lutkarskih pozorišta u našoj zemlji.

Igraju: Srđan Miljković, Toma Bibić, Biljana Radenković, Aleksandar Krstić, Aleksandra Pavlović, Mirjana Đorđević i Davorin Dinić.

Premijera se očekuje krajem januara 2019. godine.

Komentari
0
Pošalji komentar
Thj jJf
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: