Da li u dečjoj hrani ima pesticida?

Izvor: Niški portal | 10-Nov-2016 | 14:41

Redakcija Niškog portala je putem zvaničnog sajta Ministarstva zdravlja Republike Srbije saznala da je izdato obaveštenje za javnost 08.11.2016. a u vezi sa dečjim kašicama „Juvitana“ za koje se kaže da bi mogle predstavljati rizik po zdravlje. Kako su korisnici tih proizvoda deca, smatramo da je obaveštenje potrebno ponoviti i putem našeg internet medija.

Suština obaveštenja je da je laboratorija Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, uradila ispitivanja u skladu sa Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih proizvoda, shodno Zakonu o bezbednosti hrane i Pravilniku o utvrđivanju Godišnjeg programa postregistracione kontrole sredstava za zaštitu bilja za 2016. godinu. Rezultati ispitivanja su pokazali da ovi proizvodi u sebi imaju povećan sadržaj određenih PESTICIDA.

Kako se radi o zvaničnom obaveštenju za javnost, redakcija Niškog portala želi samo da ukaže na mogućnost neispravnosti proizvoda koje koriste naša deca. Možda se ovom temom mogu otvoriti i nova pitanja o nekontrolisanom korišćenju pesticida u našoj praksi i plasiranju ovako nekontrolisanog voća i povrća na tržište...

Kako želimo da ostanemo dosledni u onome što radimo, u nastavku teksta, Niški portal objavljuje u celosti obaveštenje za javnost Misnistarstva zdravlja.

http://www.zdravlje.gov.rs/

Zvanično obaveštenje :

Komentari
0
Pošalji komentar
wVF WuL
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: