Dan bez automobila u Nišu

Izvor: Niški portal | 19-Sep-2018 | 22:09

Pridružite se u obeležavanju Dana bez automobila u petak, 21. septembra od 10h na Trgu kralja Milana u Nišu.

Zakotrljajte svoje bicikle, rolere, skejtove, hoverbordove ili dođite pešaka, povedite decu, vozite se i igrajte sa nama.

Od 10 sati počinju sportski program i igre za decu na Trgu kralja Milana. Pripremili smo zanimljive igrice i performanse - na vama je samo da učestvujete. Do kraja manifestacije ulice Vožda Karađorđa i Milojka Lešjanina biće zatvorene za saobraćaj.

 

Tema ovogodišnje Evropske nedelje mobilnosti je „Kombinujte i kreniteU 11.30 časova sa Trga kreće biciklistička tura kroz centar grada. Turu će predvoditi predstavnici Grada Niša, Švedske ambasade, Stalne konferencije gradova i opština i EU info kutka. Svi ste pozvani da vozite sa nama.

Ovom manifestacijom želimo da skrenemo pažnju na sve veću zagađenost javnog prostora, potrebu za smanjenjem emisije štetnih gasova i bar na nekoliko sati gradski trg učinimo zdravijim, prijatnijim i mirnijim.

Akciju organizuju Grad Niš i EU info Kutak Niš uz podršku Stalne konferencije gradova i opština. Akciji su se priključile udruženja građana “Azbuki” i “Zeleni ključ”, gimnazija “Svetozar Marković” i sportski klubovi Naisus 018 i Konstantin.

Dan bez automobila se održava u okviru obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti, koja se na inicijativu Evropske komisije od 2002. godine obeležava svake godine od 16. do 22. septembra. Tema ovogodišnje Evropske nedelje mobilnosti je „Kombinujte i krenite“, sa ciljem promovisanja alternativnih vidova prevoza.

Ovim povodom je i Stalna konferencija gradova i opština u Srbiji pozvala sve gradonačelnike i predsednike opština da koriste različita prevozna sredstva u petak, 21. septembra, kako bi podržali Evropsku nedelju mobilnosti dajući lični primer svojim građanima.

Komentari
0
Pošalji komentar
HNO pcZ
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: