Dani bureka Niš 2018

Izvor: NiškiPortal, visitnis.com | 18-Jul-2018 | 22:17

„Dani bureka NIŠ 2018“
Gastro-manifestacija „ Dani Bureka Niš 2018 “ biće organizovana u periodu od 16 – 19. avgusta 2018. god. na šetališnom keju 29.dec. pored amfiteatra.

 

U cilju  promocije gastro – turizma Niša kao grada sa meraklijskim duhom „juga“, dobrom hranom i domaćim specijalitetima održaće se tradicionalna gastro-manifestacija „Dani bureka Niš 2018“

Bogatstvo niške kuhinje potiče od njegovog geografskog položaja i kulturne raznolikosti nastale vekovnim uticajem različitih kultura. Kada kažete Niš, odmah pomislite i na niški burek koji se u Nišu sprema od 1498.godine. Ova manifestacija ima za cilj da promoviše ”tradicionalni niški doručak” koji pamte brojni posetioci našeg grada.

Niš ove godine posvećuje nekoliko dana promociji i uživanju u ovom izuzetnom jelu, i  tokom trajanja  „Dana bureka“, na jednom mestu možete probati najbolji burek koji nude vodeći niški proizvođači bureka. Pored niških učesnika u takmičenju pripremanja bureka ove godine biće učesnika zanatskih pekara  i iz Grčke, Bugarske i Makedonije.

Ova tradicionalna manifestacija svake godine okuplja veliki broj posetilaca iz zemlje kao i inostranstva  koji će uživati u bogatoj ponudi ovog izuzetnog niškog specijaliteta a ove godine posetioci će imati priliku da uživaju u brojnim iznenađenjima izradi najvećeg bureka i bogatom pratećem umetničkom programu..

Organizator ovogodišnje gastro-manifestacije je udruženje Unija pekara,  uz pomoć Ministarstva trgovine,turizma i telekomunikacije, Gradske opštine Medijana, Kancelarije za mlade i Turističke organizacije Niš.

Komentari
0
Pošalji komentar
Lcr whZ
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: