Dečiji šahovski klub OSNOVAC opet blistao

Izvor: Niški portal | 11-Apr-2019 | 10:55
5. KADETSKA LIGA CENTRALNE SRBIJE 2019 - DŠK “OSNOVAC” OPET BLISTAO!
 
Dupli uspeh Dečijeg šahovskog kluba "OSNOVAC"

 

U Kragujevcu je u vremenu od 05. do 07. aprila 2019. godine održano 5. Ekipno kadetsko prvenstvo Centralne Srbije – “Kadetska liga Centralne Srbije”, za igrače rođene 2003. godine i mlađe. Takmičenje je održano u muškoj i ženskoj konkurenciji posebno, a Dečiji šahovski klub “OSNOVAC” iz Niša osvojio je drugo mesto i srebrne medalje u obe konkurencije!

Muška i ženska ekipa DŠK “OSNOVAC” sa trenerom I. Lukićem, međunarodnim sudijom

Ženska ekipa, u sastavu Bilić Marijana i Pavlović Andrea, takmičenje je završila bez poraza, sa samo jednim nerešenim rezultatom, podelivši prvo i drugo mesto. Međutim, zbog nešto slabijih dodatnih kriterijuma na kraju je takmičenje završila kao drugoplasirana ekipa. Bilić Marijana je inače aktuelna prvakinja države do 14. godina u ubrzanom i brzopoteznom šahu, dok je Pavlović Andrea aktuelna prvakinja Centralne Srbije do 16. godine.

Ženska ekipa DŠK “OSNOVAC” – BILIĆ Marijana i PAVLOVIĆ Andrea

U muškoj konkurenciji naša ekipa je nastupila u sastavu: NEDELJKOVIĆ Mladen, PAVLOVIĆ Andrija, LUKIĆ Jovan, STEVANOVIĆ Jovan i LUKIĆ Nikola. Ekipa je takmičenje završila sa četiri pobede i jednim porazom, koji je doprineo tome da se na kraju takmičenja nađemo na drugom mestu. Inače, to je tek prvi poraz ove ekipe u kadetskoj konkurenciji u prethodne četiri godine, uz skor od 29 pobeda i 6 nerešenih rezultata. Pre samo nedelju dana, ekipa u skoro identičnom sastavu, uspela je da se plasira na završnicu seniorskog Kupa Šahovskog saveza Centralne Srbije, što je izvanredan uspeh.

Muška ekipa DŠK “OSNOVAC”

Ono što je najbitnije jeste da je i na ovom takmičenju nastavljen kontinuitet osvajanja medalja i to u obe konkurencije. Naš klub, koji postoji svega četiri godine, sa svakog kadetskog i omladinskog takmičenja vraćao se sa osvojenim medaljama, od prvog dana od osnivanja, što je svakako impozantna činjenica. U ovim teškim vremenima, prilično je teško uopšte i otići na takmičenje, a kamoli vraćati se svakog puta sa nekom od medalja. Na taj način, iz godine u godinu, dokazujemo svoj kvalitet i opravdavamo sav rad i trud uložen u decu. Na najbolji mogući način smo još jednom predstavljali naš grad, kao i gradske opštine Pantelej i Palilula, na čijim se teritorijama nalazimo i koje nam bezrezervno pomažu od prvog dana. Veliku zahvalnost dugujemo i našim donatorima i sponzorima, bez kojih ne bismo uspeli da otputujemo na navedeno takmičenje, pošto nam je bio neophodan iznos od preko 90.000,00 dinara. Osvojenim medaljama, a pre svega ponašanjem igrača i igračica, nadamo se da smo opravdali njihova očekivanja.

Komentari
0
Pošalji komentar
I9O ZnF
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: