Direktor Kliničkog centra prvi pregledani pacijent na novom aparatu za magnetnu rezonancu

Izvor: Niški portal | 20-Dec-2017 | 23:06

Dan posle otvaranja nove zgrade niškog Kliničkog centra, počelo se sa dijagnostičkim pregledima pacijenata na najsaveremnijoj aparaturi.

Osim pregleda urađenih na 128- multislajsnom skeneru, urađena je i dijagnostika na novom aparatu za magnetnu rezonancu. Radi se o aparatu koji je jedan od najsavremenijih u regionu i za sada jedini u Srbiji. Simbolično, prvi je pregledan prof.dr Zoran Radovanović, generalni direktor Kliničkog centra. Njemu je uređen dijagnostički pregled glave, a sama procedura trajala je nešto manje od pola sata.

''Naravno da sam se, prvenstveno kao specijalista radiologije i subspecijalista neuroradiologije, a onda i kao direktor Kliničkog centra odlučio da ja budem taj prvi pacijent, jer je ovaj aparat, jačine čak tri Tesle, jedini u zemlji i tu je kod nas. To će omogućiti, osim najsavremenijeg pregleda, brži rad i naravno to, da verovatno do polovine iduće godine, liste čekanja za pacijente budu prošlost'', istakao je direktor Radovanović.

Odmah nakon otvaranja nove zgrade Kliničkog centra 17. decembra, i 128- multislajsni skener stavljen je u upotrebu, te je u prethodna dva dana pregledano desetak pacijenata.

Podsećanja radi, novi aparat za magnetnu rezonancu plaćen je milion i šeststo hiljada evra.

Komentari
0
Pošalji komentar
yhc M5X
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: