Dobrotvorni Svetosavski bal u subotu 28. januara

Izvor: Niški portal | 16-Jan-2017 | 14:30

Jubilarni, peti dobrotvorni Svetosavki bal biće organizovan u subotu, 28. januara, u niškom hotelu „New City“ pod pokroviteljstvom Grada Niša. Sva sredstva prikupljena na balu namenjana su kupovini vozila za prevoz učenika Specijalne škole „Bubanj”.

- Bal je otvoren za sve ljude dobre volje, za sve one koji su spremni da onima kojima je pomoć potrebna tu pomoć i pruže u granicama svojih mogućnosti. Bal nosi još jednu poruku, a to je da smo bolji zajedno, istakao je idejni tvorac bala mr Hadži Ivan Redi.

- Svetosavski bal je divna prilika da pokažemo ličnu i društvenu odgovornost i pomognemo onima kojima je pomoć potrebna. Ovog puta sredstava prikupljena na balu namenjena su Specijalnoj školi sa domom „Bubanj” za nabavku kombi vozila za prevoz dece do škole”, rekla je gradska većnica Jelena Mitrovski.

Minimalna donacija za sve učenike bala iznosi 2.000 dinara i biće uplaćena na račun škole koji je: 840-5966760-34, Uprava za javne prihode, sa naznakom „Prilog za peti dobrotvorni Svetosavski bal”.

- Gostima će se predstaviti Akademski folklorni ansambl „Oro” SKC-a, Akademski hor SKC-a Univerziteta u Nišu pod dirigentskom palicom Zorana Stanisavljevića, ali i plesni klub Step pri SKC Niš, plesni klub  Trio art Niš, vokalna etno grupa Niške devojke, kao i  studenti Fakulteta umetnosti u Nišu, navela je v.d. direktora Studentskog kulturnog centra Niš Dragana Petković.

Na dobrotvornom Svetosvaskom balu postoje i pravila odevanja. Dame moraju da budu u svečanim, dugim, večernjim haljinama, a gospoda na sebi moraju da imaju svečano tamno odelo, belu košulju sa prikladnom kravatom i crne cipele. Moguće je obući i starogradsku nošnju, smoking, ili paradnu uniformu i svečanu službenu odeću.

- Kupovinom kombi vozila olakšaćemo dolazak dece do škole i povratak kućama. Vozilo je za nas od velikog značaja jer obrazujemo decu sa različitim problemima koja ne mogu za dolazak na nastavu da koriste gradski prevoz, naglasila je direktorka Specijalne škole „Bubanj” Snežana Čarapić.

Organizator bala je Studentski kulturni centar Niš, a po ideji mr Hadži Ivana Redija.

 

Komentari
0
Pošalji komentar
Z9y Kmk
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: