Dodeljene nagrade ''11. januar''

Izvor: Niški portal | 11-Jan-2018 | 18:31

Najviše i najprestižnije gradsko priznanje, nagrada ''11. januar'', dodeljena je onima koji su svojim radom i rezultatima doprineli afirmaciji Grada Niša. Ove godine, na svečanoj sednici Skupštine, nagrađena su dva pojedinca i dva kolektiva.

Foto: Vlada Rajski

Prof. dr Slađana Filipović, srpski i svetski priznati onkolog iz Niša, jedan je od dobitnika ovog značajnog priznanja. U emotivnom govoru na dodeli nagrada, istakla je da će nastaviti da se bori za svoje pacijente i Kliniku za onkologiju u Nišu. Nagradu posvećuje svojoj ćerki koja, kako kaže, ide njenim stopama, ali i mladim kolegama sa Onkologije.

Niški pisac Zoran Pešić Sigma postao je kao autor jedno od prepoznatljivih književnih imena. Njegov autorski rad ovenčan je brojnim izuzetnim priznanjima i upravo zbog svog doprinosa književnosti, dobitnik je ove nagrade.

Za 48 godina postojanja, Gimnazija ''Bora Stanković'' ostvarila je brojne uspehe i doprinela kulturi, nauci i privredi. Već duži niz godina ova škola je na rang listi popularnosti prilikom upisa učenika na trećem mestu u Srbiji, a prvom u Nišu. Po broju medalja sa međunarodnih takmičenja, jedna je od dve najuspešnije gimnazije u Srbiji južno od Beograda. Zato je Komisija za dodelu nagrada odlučila da ovogodišnje priznanje dodeli i toj školi.

Medicinska škola ''Dr Milenko Hadžić'' je pretprošle godine obeležila 70 godina postojanja. Škola može da se pohvali i značajnim priznanjima koja je dobila. Između ostalih, tu je i Orden zasluga za narod sa srebrnim zracima za naročite zasluge i uspehe. U ovu školu sada je stiglo i najviše priznanje Grada Niša.

Foto: Vlada Rajski

Svako od nagrađenih pojedinaca i kolektiva dobio je povelju, statuetu ''Oslobodiocima Niša'' i novac. Komisiju koja je odlučivala o dobitnicima priznanja činili su predstavnici Grada, Univerziteta, Vojske i Srpske Pravoslavne crkve.

Komentari
0
Pošalji komentar
zSh 5we
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: