Domaća pileća pašteta sa crvenim lukom

Izvor: Niški portal | 11-Feb-2020 | 15:54

SASTOJCI:

- 1 manja glavica crvenog luka

- 2 pečena bataka

- 1 puna kašika pavlake

- 1 ravna kašika putera

- 1 manja glavica crvenog luka

-  kašika maslinovog ulja

PRIPREMA:

Iseckate na sitnije crveni luk, pa dodajte u serpi gde ste pre toga zagrejali ulje i puter, i dinstati na laganoj temperaturi. Pred kraj dodajte malo vode i pustite da luk počne da se otapa. Voda ne treba da ispari do kraja, pošto pašteti treba i malo tečnosti. Skinite meso sa bataka i stavite ga u blender. Dodajte dinstani luk sa tečnošću koja se zadržala u šerpi. Ubacite u blender pavlaku i začine. Sve izblendirajte i probajte. Proverite da li vam fali nešto od začina. Nisu uvek ni svi začini iste jačine i različito deluju sa različitim namirnicama. Tako da, ništa bez probanja.

Komentari
0
Pošalji komentar
OvM 3al
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: