Drage mame i trudnice, pridružite se seminaru "Mama i beba"

Izvor: Niški portal | 10-Aug-2018 | 21:14

Drage mame i trudnice, zadovoljstvo nam je da vas ponovo pozovemo na druženje u okviru seminara koji će se održati u nedelju, 26. avgusta sa početkom od 17h, u prostorijama Oficirskog doma u Nišu.

Organizovan će biti seminar pod nazivom “Mama i beba”. Pridružite se.

 

Seminar će voditi tim lekara koji će govoriti o svemu što vas zanima nakon porođaja. Govoriće se o razvoju bebe iz meseca u mesec i njenoj ishrani i kada i kako započeti uvođenje nemlečne ishrane. Biće reči o važnosti ginekoloških pregleda i kada redovno nastaviti sa njima.

Očekuju vas brojni pokloni u vidu proizvoda za trudnice i bebe, a i druge zanimljivosti.

Po završetku seminara, nastavlja  se redovna aktivnost po kojoj je poznat „Klub beba, trudnica i mama“, a to je neizbežna podela humanitarnih paketa.

 

Nagle promene raspoloženja, uznemirenost, razdražljivost, bol i tuga, su samo neka neprijatna stanja u koja upadne žena koja se tek porodila. Nije samo to. Promenilo se i telo, hormoni su nabujali, telo je nabujalo, ranjivi ste i slabi, ali i srećni i drugačiji kao nikad pre, jer niste više sami. Imate dete.

Treba brinuti o sebi tada. Nije to baš lako. Treba brinuti i o bebi. Nije ni to lako. Užitak je neverovatan, ali nije lako. Moderna mama mnogo toga zna, ali praksa pokazuje nešto drugo.

Kako da se nova mama izbori sama sa sobom, kako da pomogne sebi i bebi tada i kako da na najbolji i najpravilniji način prevaziđe postporođajne trenutke?

Na sva ova pitanja, a i šire, možete dobiti odgovore i savete lekara, možete se družiti sa ostalim mamama, razmeniti iskustva i na kraju dobiti i poklone, a možete i vi nekome pokloniti nešto, a oko svega će se, samo za vas, pobrinuti „Klub beba, trudnica i mama“ i predsednica udruženja Melisa Osmanović.

 

 

Besplatan seminar za trudnice i mame
26.08.2018. Oficirski dom,Niš

Raspored predavanja:

   17h – Postporođajni oporavak – Dr Petar Stojković, poliklinika Human.

( Šta se dešava u ženinom telu nakon porođaja? Kako teče i koliko je dug period oporavka posle prirodnog porođaja, a kako posle carskog reza? Na šta treba obratiti pažnju i zašto je važno da žena nastavi sa redovnim ginekološkim pregledima? )

 

   18h – Motorički razvoj bebe i uvođenje nemlečne ishrane – Neonatolog, ordinacija „Neomi“

( Razvoj bebe iz meseca u mesec, od rođenja do godinu dana. Kada se uvodi nemlečna hrana u bebinu ishranu i sa kojim namirnicama se počinje. Koliki treba da bude bebin nemlečni obrok i u koje vreme, tabela uvođenja namirnica po mesecima, kravlje mleko, adaptirana mleka...)

   19h - Laboratorijske analize - Marija Potić, dipl.ph-medicinski biohemičar, laboratorija „TalijaLab“

(Dijagnoza putem laboratorijskih analiza)

Komentari
0
Pošalji komentar
AbO Qzv
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: