Džem od šljiva i krušaka

Izvor: Niški portal | 08-Sep-2020 | 12:56

SASTAV:

  • 1 kg šljiva
  • 4 srednje kruške
  • sok od 1 limuna
  • 1 kašika rendanog svežeg đumbira ili 1 kašika suvog
  • 400 g šećera
  • 1 kesica sredstva za pripremu džema

PRIPREMA:

Oljuštite šljivu i isecite je na sitne komade. Kruške očistite i isecite na kockice i odmah ih prelijte limunovim sokom. Stavite voće u veliku posudu i pospite đumbirom. Pomešajte deo šećera sa sredstvom za pripremu džema (prema uputstvima na pakovanju) i dodajte ga voću. Mešajte i stavite na umerenu vatru. Kad proključa, postepeno dodavati ostatak šećera i uz neprestano mešanje kuvati dok se šećer ne otopi i smeša ponovo ne proključa. Zatim kuvajte još 3 minuta. Uklonite penu ako je potrebno. Još vruće sipajte u vruće sterilisane tegle, zatvorite i ostavite da se ohlade.

Komentari
0
Pošalji komentar
MNk 2zx
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: